Techsylvania și Risky Business sunt parteneri în proiectul Startup Avalanche. Planable, aplicația pentru specialiștii de social media creată de o echipă de tineri din Republica Moldova a câștigat competiția Startup Avalanche de anul trecut.

Iată câteva detalii despre participanții la ediția de anul acesta:

Chat X - Chatbot pentru ecommerce

Cărucioarele virtualele din magazinele online sunt deseori ”abandonate”, iar asta duce la pierderi de 50 miliarde de dolari pe an. Chat X îi contactează pe utilizatorii care au părăsit un site lăsând produse în coș, după trei ore, pe Facebook Messenger, pentru a le reaminti că intenționau să facă cumpărături și îi poate redirecționa automat către ”check-out”. Chat X se instalează printr-un plugin de Wordpress și se leagă la pagina de Facebook a magazinului. Este deja testat pe o serie de site-uri de ecommerce din România, iar 20% dintre cărucioarele virtuale abandonate au fost convertite în vânzări. Chat X poate fi instalat gratuit, dar fiecare cărucior convertit le va costa pe magazine aproximativ 2% din costul căruciorului convertit.

VoxEra - ”Voice Roaming Killer”

Este vorba despre un dispozitiv hardware care oferă același serviciu ca operatorii de telefonie. Se pune SIM-ul personal în acest dispozitiv și se lasă acasă în timp ce călătorești. Instalezi aplicația VoxEra și când ajungi la destinație te conectezi la orice WiFi pentru a primi apelurile și SMS-urile venite pe SIM-ul lăsat acasă. Dispozitivul VoxEra transformă apelurile GSM în apeluri VoIP și le redirecționează către aplicație direct. Dispozitivul ar costa 180 de dolari, iar serviciul ar costa 5 dolari pe lună.

Bounce Match - Aplicație pentru cei care vor să facă diverse sporturi competitive

Bounce Match îi ajută pe iubitorii de sporturi competitive să își găsească adversari. Intri în aplicație, alegi sportul (deocamdată Squash este singura opțiune), spui când ești liber și ți se găsește un competitor. Ți se va spune ce șanse ai să câștigi meciul și există un leaderboard. Compania a semnat un parteneriat cu un teren de squash din Cluj și face bani de pe urma rezervărilor făcute prin aplicație (ia comision direct de la administratorii de terenuri). Creatorii au planuri să se extindă în străinătate.

Urban Gardener - Companie care încurajează agricultura urbană

Urban Gardener este un turn tehnologizat de mici dimensiuni care permite creșterea plantelor în interiorul clădirilor, pe verticală. Sistemul monitorizează constant mediul înconjurător, ia temperatura și recirculă. Urban Gardener dispune și de o aplicație specială și nu folosește pământ. Iluminarea și udarea plantelor (rosii, căpșune sau alte verdețuri) se face automat și nu ai nevoie de cunoștințe speciale pentru a folosi acest sistem.

Ebriza - Un Appstore pentru localuri

Ebriza este un serviciu în cloud care permite toate sarcinile care trebuiesc făcute într-un local. Ebriza sincronizează comenzile luate de ospătari cu stocurile, cu comenzile luate online, cu sistemul de plată, cu orice. Ebriza funcționează pe baza unor aplicații proprietare, dar și cu ajutorul unor aplicații făcute de terți, și știe să genereze bonuri fiscale și să facă și contabilitate într-o anumită măsură. Sistemul este deja folosit într-o serie de baruri și restaurante, iar creatorii nu îi taxează pe utilizatori, ci pe dezvoltatori, luând comision din vânzarea aplicațiilor, adică din suma pe care urmează să o primească dezvoltatorii terți. Aplicația arată foarte bine și pare să funcționeze destul de fluid. Este creată de un fost proprietar de baruri.

SkillView - Aplicația de intervievere pentru angajatori

Skillview face legătura dintre profesioniștii din diverse domenii, companii și cei care își doresc un loc de muncă în cadrul companiilor. Practic, le-ar permite celor de la departamentul de HR al companiei X să se folosească de un inginer de la Facebook să testeze aptitudinile unui programator interesat de un post în cadrul companiei X. Companiile plătesc bani pentru fiecare intervievator expert, iar cei de la SkillView primesc un procent din fiecare astfel de interviu. Candidații își leagă profilul de Linkedin și urcă CV-ul, iar intervievatorii pot lăsa comentarii pe fiecare dintre skill-urile cu care potențialii angajați se laudă.

Motonest - O comunitate online pentru motocicliști

Motonest este o aplicație creată în jurul comunității de motociclișt. Motonest le permite localurilor, benzinăriilor, hotelurilor și serviciilor de depanare să se înscrie în serviciu. Aplicația pune la dispoziția motocicliștilor toate aceste locuri, pentru a-i ajuta să se orienteze și să găsească ce au nevoie. Aplicația este gratuită pentru utilizatori, dar costă pentru parteneri. În plus, motocicliștii care recomandă afacerilor să folosească serviciul primesc bani de la Motonest.

PiggyTag - Aplicație care îți permite să vezi unde ajung obiectele de colecție odată ce le vinzi

Înregistrezi un produs vintage și când îl vinzi, vinzi și tag-ul creat în aplicație. Dacă persoana respectivă îl duce pentru a fi evaluat de către un expert, produsul își dublează valoarea în aplicație - acest sistem este numit blockchain reputațional (care nu are nicio treabă cu sistemul blockchain) de către creatori. PiggyTag vrea să devină un registru al obiectelor valoroase, al antichităților, și să creeze o comunitate enormă în jurul obiectelor. Aplicația este gratuită acum, dar când va strânge o colecție suficient de mare va putea face legătura cu evaluatori și va putea genera estimări de prețuri pentru anumite produse. Compania caută o finanțare de 300.000 de dolari.

Cyborg Nest - Startup care vrea să îți extinzi simțurile

Este o companie care creează hardware menit să ”grăbească procesul de evoluție”. The North Sense este un dispozitiv care te lasă să simți în ce direcție este Nordul. Practic, vibrează de fiecare dată când stai cu fața spre nord. Este un dispozitiv cât jumătate de cutie de chibrituri și este implantabiil, dar nu în totalitate, stând pe suprafața pielii.

Nifty - Software de booking pentru traineri

Nifty e o platformă destinată celor care țin workshop-uri și training-uri. Astfel, Nifty oferă o soluție SaaS pentru cei care creează training-uri pentru administrarea și organizarea acestora. Platforma facilitatează închirierea de spații, sincronizarea trainerilor, booking-ul lor - aproape toate detalii care țin de organizarea unui training pentru o echipă de angajați. Nifty a închieat un parteneriat cu Banca Transilvania de curând.

The Pole Society - o soluție de advertising mobile to outdoor

Este prima soluție din lume care permite crearea unui poster și streaming-ul său direct din smartphone sau tabletă pe un ecran outdoor digital. Pole Society are operațiuni în Brazilia, Mexic și România. Aplicația este fondată de Bogdan Savonea. a

CleverWash

Este o platformă de management de spălătorii, prin care șoferii își pot face programare pentru a-și face mașina curată. Pe CleverWash o să poți găsi atât oferte speciale cat și o gamă completă de servicii profesionale de auto detailing.

Zigzad - Startup de online advertising automatizat

Zigzad automatizează automat retargetarea anunțurilor din Google. Software-ul folosește un algoritm special care monitorizează constant eficiența tuturor anunțurilor și le elimină pe cele care nu performează. Este un produs destinat magazinelor online de dimensiuni mici sau medii.

Warm - World Airplay Radio Monitor

Real-time Radio Tracking. Îți permite să descoperi în timp real orice melodie de la radio, de la 21000 de posturi de radio din toată lumea. Este o unealtă pentru artiști - afli instant ce posturi de radio îți folosesc melodiile și unde sunt melodiile tale mai apreciat.e.

Globe Scout Me - aplicație pentru sportivii care vor să se facă remarcați

Globe Scout Me este o aplicație prin care sportivii care simt că au potențial se pot afișa în fața echipelor profesioniste din întreaga lume. Serviciul oferă și profilul psihologic al atleților și posibilități de streaming live. Cei care caută atleți îi pot căuta în funcție de numeroase atribute, iar aplicația cunoaște mai multe sporturi și poate fi considerată un fel de LinkedIn pentru sportivi.

Couch Coach - aplicație pentru fanii de baschet.

E o aplicație prin care poți ”interacționa” cu meciurile îîn timp real. Poți propune schimbări, poți fi de acord cu deciziile arbitrului sau poți să le contești. E, practic, un joc text-based și e disponibil deja în câteva țări, iar principalul competitor este NBA InPlay.

Brainy Ant - ”Robot playground”

Este un software care le permite celor care vor să-și cumpere roboței să-i testeze de la distanță, prin intermediul tastaturii, ca să știe la ce să se aștepte dacă vor să-i cumpere. Compania a testat soluția cu ajutorul celor de la QuickMobile.