Dragostea doare, asta o știm cu toți. Dar căutarea iubirii în online poate să doară chiar mai tare. O dovedește cel mai recent studiu făcut de Kaspersky.

Una din trei persoane adulte folosește aplicații de dating în speranța că își va găsi jumătatea pe Internet. Totuși, mulți au întâlnit informații și fotografii false, link-uri cu malware, escroci care încercau să obțină informații de la ei sau persoane care mințeau în legătură cu așteptările lor de la o relație. Peste jumătate dintre cei chestionați pentru studiu au recunoscut că au mințit atunci când foloseau platformele de dating online pentru a părea că arată mai bine în viața reală sau chiar pentru a încerca să își demaște partenerii infideli. Unul din 10 utilizatori s-au confruntat cu infractori care încercau să le fure datele prin diverse metode. În mod karmic, mincinoșii de pe platformele de dating s-au trezit infectați mai des decât cei care nu puneau date false despre ei.

Sfatul nostru este să vă temperați așteptările atunci când folosișți servicii de genul, iar sfatul companiei de securitate este să vă gândiți mereu și la siguranța datelor voastre personale.

---

Producțiile în VR prind din ce în ce mai multă popularitate, iar acum avem și primul serial documentar filmat în acest format.

Este creat de Discovery în parteneriat cu Google și se numește Discovery TRVLR. Are 38 de episoade și fiecare dintre ele prezintă ritualuri şi tradiţii care definesc diverse culturi din America de Nord, America de Sud, Asia, Australia, Africa, Antarctica şi Europa. Primul episod va fi lansat vineri, 3 noiembrie, pe YouTube, DiscoveryVR.com şi pe aplicaţia Discovery VR.

Pentru a vedea serialul în condiții optime, veți avea nevoie de o cască de VR precum Google Cardboard.

---

Televiziunea se mută pe ecranele secundare. Aceasta este concluzia unui raport făcut de Ericsson privind evoluția conținutului video până în anul 2020.

Astfel, studiul relevă faptul că, până în 2020, cererea pentru conținut video la cerere va crește semnificativ și va reprezenta jumătate din vizionările totale. 50% din toate vizionările de conținut TV și video vor fi făcute de pe un dispozitiv mobil (tabletă, smartphone sau laptop), ceea ce reprezintă o creștere de 85% față de 2010. Smartphone-urile vor reprezenta un sfert din totalul vizionărilor de pe dispozitive mobile (o creștere de 160% față de 2010).

Raportul mai arată că realitatea virtuală va fi tot mai des utilizată, cu 1 din 3 consumatori urmând să devină utilizatori VR până în 2020.

---

Review-ul săptămânii a fost pentru smartphone-ul Moto E4 Plus, iar dacă l-ați ratat, îl puteți găsi în link.