Amazon își deschide primul birou în București, după ce s-a dezvoltat până acum în birourile de la Iași.

Amazon se va muta în cartierul Pipera, în campusul Globalworth. În prezent, spațiile sunt în curs de amenajare și urmează să se deschidă și ofertele de angajare.

Clădirea care ar urma să găzduiască birourile Amazon dispune de o suprafață totală închiriabilă de 29.000 de metri pătrați. Deși reprezentantul Globalworth nu a precizat suprafața închiriată de Amazon în Pipera, aceasta este estimată la circa 13.000 de metri pătrați.

În cursul acestui an, Amazon a mai creat 400 de locuri de muncă la Iași, pe lângă cele 600 deja existente până acum.

---

Alba Iulia se transformă încet, încet într-un oraș inteligent. Soluțiile implementate de Orange sunt deja testate în orașul din Transilvania.

Orange a creat o rețea de WiFi publică, cu puncte de acces în oraș și în mijloacele de transport. Rețeaua Wi-Fi include peste 228 puncte de acces în cetate și oraș și 15 puncte de acces în mijloace de transport în comun. În aproape un an de funcționare a hotspot-urilor Wi-Fi în autobuze, aproximativ 8% din populația de 60.000 de locuitori din Alba Iulia a accesat serviciul.

În oraș există și 150 de senzori pentru apă și iluminat, astfel că luminile stradale pot fi controlate de pe internet și avariile pot fi identificate mai ușor.

Cetățenii pot comunica mai ușor cu autoritățile pe subiecte de interes public prin intermediul platformei Civic Alert, conectată direct la reprezentanții Primăriei.

Prin soluția City Analytics, Primăria poate urmări tendințe ale traficului pietonal din oraș, în funcție de momentul zilei sau condițiile meteorologice, identificând, de asemenea cele mai comune trasee.

Proiectul va continua și în următorul an, iar până atunci două școli au fost dotate și ele cu cataloage electronice.

---

Startup-ul mureșean Smart Dreamers lansează o platformă prin care studenții pot să-și găsească internship în timpul facultății și loc de muncă apoi.

Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din Craiova, Universitatea Petru Maior din Târgu Mureș, Universitatea Ovidius din Contanța și Universitatea Spiru Haret sunt primele facultăți care folosesc acest instrument.

Aplicația de recrutare care permite companiilor să posteze un anunț de job, iar studenților să aplice la o poziție (toate pe site-ul universității din care aceștia fac parte) a fost dezvoltată și oferită gratuit de către platforma de recrutare SmartDreamers.

Universitățile care vor să devină partenere în mod gratuit, pot să aplice la linkul pe care-l găsești în articolul din descriere.

---

Interviul săptămânii este cu WellCode, platforma online care te învață programare gratuit.