Și dacă te gândești la metode prin care să-i ții alături de compania ta, ar fi bine să ai în vedere faptul că strategiile tale vor trebui adaptate în funcție de generația din care fac parte IT-iștii: millennials (cei născuți între 1981 și 1997), generația X (cei născuți între 1965 și 1980) , sau baby boomers (persoanele născute între 1946 și 1964).

Pentru realizarea studiului 2018 IT Career Outlook, reprezentanții Spiceworks au introgat în jur de 2.163 de oameni din domeniul IT, atât din America de Nord, cât și din Europa, și au realizat o scurtă listă de motive pentru care vor demisiona IT-iștii în 2018.

Satisfăcuți, dar cu salarii prea mici

70% dintre IT-iști se declară mulțumiți de jobul actual. Însă aproape două treimi dintre cei intervievați declară, în același timp, că nu sunt atât de multumiți de salariul pe care îl primesc. În funcție de generație, 68% dintre millenniali simt că nu sunt recompensați pe măsura muncii depuse, în timp ce 60% dintre IT-iștii din generația X și 61% dintre baby boomers au afirmat același lucru.

Dintre cei care au declarat că își vor căuta un nou job în 2018, 81% dintre mileniali au declarat că vor salarii mai mari, în timp ce procentul celor care caută o remunerație mai bună de la următorul loc de muncă este de 70% la generația X și de 64% la baby boomers.

Millennials și generația X vor să învețe și altceva

Unul dintre cele mai întâlnite motive în rândul celor care doresc un job nou este acela al învățării unui skill-uri noi. Potrivit aceluiași studiu, 79% dintre milenialii care doresc să plece își doresc să-și lărgească setul de skill-uri. În același timp, 63% dintre cei din generația X își doresc să învețe și altceva, în timp ce aproape jumătate dintre IT-iștii din generația baby boomers se mai arată deschiși să afle și alte lucruri noi din domeniul în care activează.

Dintre toți cei peste 2.000 de oameni intervievați, 81% au declarat că domeniile securității și securității cibernetice vor fi cele în care ar fi cazul să învețe mai multe. Acestea sunt urmate de către rețele (80%), infrastructure hardware (79%), device-uri pentru consumatorii finali (76%), stocare și backup (75%) și virtualizare (62%).

IT-ul, o prioritate pentru companie

În cazul în care IT-ul nu are o prioritate foarte mare în cadrul companiei voastre, s-ar putea să rămâneți fără oamenii care fac asta. 41% dintre millennials și cei din generația X au declarat că își doresc să lucreze pentru companii care fac din IT o axă prioritară, în timp ce 34% dintre baby boomers au declarat același lucru.

De asemenea, dacă îi veți ține ocupați mai mult cu chestiuni birocratice, le veți oferi bugete total nerealiste iar managerii vor fi greu de abordat, este, din nou, extrem de posibil ca oamenii de IT să demisioneze.

Milenialii vor mai multe beneficii, baby boomers sunt epuizați

Același studiu arată faptul că 34% dintre angajații din IT din generația millennials sunt motivați de oferirea unor beneficii mai multe și mai bune. În același timp, 40% dintre angajații din generația baby boomers care caută un job nou în acest an spun că sunt epuizați (suferă de sindromul burnout), comparativ cu 30% dintre millennials și și 35% dintre cei din generația X.