Noi descoperiri medicale cu ajutorul tehnologiei

Noile soluții la cheie Dell EMC pentru HPC Genomics sunt proiectate și testate să ajute companiile să-și pună în producție sistemele de analiză genomică, rapid și eficient.

Blocurile modulare din seria serverelor Dell EMC PowerEdge, a elementelor de rețelistică Dell EMC PowerSwitch și de stocare Dell EMC pot fi configurate pentru diverse cazuri de utilizare.

Softul proiectat special pentru bioinformatică și managementul sarcinilor de lucru poate ajuta clienții să proceseze mai rapid date genomice complexe, pentru tratamente personalizate, și să determine tipare de simptome și tratamente corespunzătoare.

Translational Genomics Research Institute (TGen) folosește descoperiri legate de boli complexe și simple, pentru a crea tratamente pentru pacienți. Viteza devine și mai importantă în procesul de transferare a secvențelor genomice din laborator în tratamente pentru pacienți.

Tgen trebuie să manevreze cantități masive de date – să le mute când este necesar – asigurându-le securitatea, administrându-le și procesându-le rapid. Grație soluțiilor la cheie Dell EMC pentru HPC Genomics, TGen a reușit să reducă timpul de secvențiere a genomului, de la două săptămâni, până la mai puțin de opt ore.

Inteligența artificială și procesarea rapidă duc la design de produs rapid

Echipele de ingineri livrează produse inovatoare într-un ritm din ce în ce mai rapid. În procesul de design, aceștia explorează diverse scenarii, dar îi limitează adesea nevoia de a modela și simula opțiuni noi, cu rapiditate.

Soluția la cheie Dell EMC pentru producție digitală, cu aplicații Altair Hyperworks Unlimited, combină serverul, soluțiile de stocare și pe cele de rețelistică Dell, cu aplicațiile de simulare Altair și middleware-ul HPC. Livrată sub formă de serviciu administrat, soluția ajută companiile să reducă nivelul de complexitate pe care îl impun procesele HPC, satisface nevoile de calcul și de a realiza simulări cu costuri accesibile. Soluția este disponibilă local și în medii cloud, iar inginerii și oamenii de știință au acces ușor la clusterele HPC, care pot îmbunătăți procesul de design și îi pot mări viteza.

Royal Enfield, cea mai longevivă companie producătoare de motociclete din lume, s-a confruntat cu timpi de procesare îndelungați, pentru evenimente complexe, dinamice, timpi care i-au afectat capacitatea de a îmbunătăți designul de motociclete. Pentru a rezolva această problemă, compania folosește noul serviciu de pre- și postprocesare, care rezolvă modele complexe cu număr finit de elemente și alte analize.

„Înainte, rulam un model în până la trei sau patru zile, iar acum putem rula mai multe modele într-o singură zi”, a declarat Rod Giles, șefului departamentului Computer Aided Design and Engineering, în cadrul Royal Enfield. „Grație acestui serviciu, putem modifica procesul de design al unei motociclete. Primul prototip va fi mai reprezentativ și vom reduce enorm timpul petrecut în ciclul de dezvoltare.”

Soluțiile la cheie Dell EMC, prevăzute cu Bright Cluster Manager (oferit de Bright Computing), susțin automatizarea procesului de construire și administrare a clusterelor moderne, cu nivel înalt de performanță. Ultimul release Bright include integrarea cu VMware, containere și management multi-cloud. Astfel, clienții HPC au acces mai ușor la clusterele lor VMware, pentru a rula mai multe sarcini AI.

Software-ul combină administrarea, monitorizarea și managementul schimbărilor într-un singur instrument care acoperă întregul ciclu de viață al clusterului. Managementul dinamic de cloud ajută clienții să-și construiască clustere în medii cloud publice sau să-și extindă clusterul fizic în medii cloud publice, pentru o capacitate mai bună.

Avansul HPC în medii cloud, cu HPC și AI as-a-Service

Modelul as-a-Service oferă acces la resursele HPC, în mediu cloud, la un preț și cu un nivel de angajament care sunt rezonabile pentru clienți. În aceste formule economice, echipele pot rula sarcini de lucru încărcate de date, inclusiv AI și analize high performance ale datelor, acoperind cazuri de utilizare noi și inovatoare.

Dell Technologies colaborează cu furnizori de servicii HPC în medii cloud, pentru a asigura servicii administrate, hosting, colocație și resurse la cerere. Grație noilor acorduri cu DXC Technology în Asia Pacific și Japonia, R Systems în America de Nord și Verne Global în Europa, Orientul Mijlociu și Africa, Dell Technologies poate oferi suport organizațiilor din întreaga lume.

De exemplu, startup-ul Spire Global este o companie de analiză, specializată în monitorizarea datelor furnizate de o constelație uriașă de nanosateliți, inclusiv tipare maritime, în domeniul aviației sau meteorologice. Spire și-a dorit să evite o investiție masivă într-un sistem HPC de mărime standard, care nu poate fi utilizat pe deplin, date fiind tiparele de transmitere în rafale a datelor.

Astfel, Spire a apelat la HPC as-a-Service, oferit de R Systems, care a personalizat contractul pentru a se adapta la creșterea organică a companiei Spire. Ca rezultat, Spire are grijă doar să-și ajute clienții să-și administreze riscurile meteorologice, fără chestiunile complexe care țin de design, administrare și întreținere a infrastructurii și personalului HPC.