Astfel, Bittnet a închis perioada de nouă luni cu o marjă brută de 14 milioane lei și un profit operațional de 1,8 milioane lei.

„În ultimele 6 luni, am lansat multiple proiecte strategice care au beneficiat de contextul global al pandemiei de COVID-19, cum ar fi inițiativele Work from Home și Business Continuity ale Dendrio, sau proiectele DevOps Artisans și CTRL+N semnate de Bittnet Training. Suntem mândri de echipele noastre, care, în contextul dificil al unei crize sanitare majore, s-au aflat în avangarda transformării digitale din România, ajutându-ne clienții să se adapteze noilor realități. Creșterea pe care am înregistrat-o în primele 9 luni ale anului 2020, semnificativ peste media pieței IT - de 12% - reprezintă cea mai bună dovadă a acestui fapt”, a declarat Mihai Logofătu, CEO și cofondator Bittnet Group.

Ambele divizii ale Grupului, Educație și Tehnologie, au raportat creșteri ale profitului operațional în primele nouă luni ale anului 2020, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Divizia de Educație, care include Bittnet Training și Equatorial, a înregistrat o cifră de afaceri de 7,4 milioane lei, similar cu performanța din aceeași perioadă a anului precedent. În schimb, marja brută s-a îmbunătățit cu 27%, ajungând la 4,2 milioane lei.

Ca urmare, Divizia de Educație a încheiat primele 9 luni din 2020 cu un profit operațional de 0,3 milioane lei, o creștere de 200% în comparație cu pierderea operațională de 0,3 milioane lei înregistrată în T3 2019.

Divizia de Tehnologie, reprezentată de Dendrio și Elian, a înregistrat o creștere de 42% a cifrei de afaceri față de anul precedent, închizând primele nouă luni din 2020 cu venituri de 68 de milioane lei. Marjă brută a celor două companii a crescut cu 239%, până la 9,7 milioane lei, în timp ce profitul operațional a crescut cu 6,7 milioane lei comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019, ajungând la 1,5 milioane de lei.

„De la începutul anului până în prezent, acționarii Bittnet au înregistrat un randament de 25%, cu mult peste pierderea de 13% a indicelui BET-XT din care facem parte, fără a lua în calcul randamentul suplimentar înregistrat de investitorii care au participat la majorarea de capital din luna martie a acestui an. Suntem optimiști cu privire la lunile rămase din acest an, dar și cu privire la perspectivele pe care ni le va aduce anul viitor. Imediat ce vom primi aprobarea ASF, vom efectua o altă operațiune de majorare de capital, oferind investitorilor un randament de 20%. Pentru primul trimestru al anului viitor, dorim să continuăm consolidarea puterii financiare pe care o construim, printr-o premieră pe piața de capital din România: o ofertă publică de acțiuni preferențiale, care ne va permite să eliminăm costurile de finanțare, fără a dilua drepturile de vot ale acționarilor existenți”, a declarat Cristian Logofătu, cofondator Bittnet Group.

În octombrie 2020, Grupul a anunțat repornirea procesului de M&A pe piața locală. Ca urmare, la următoarea Adunare Generală a Acționarilor programată pentru 26 noiembrie, acționarii Bittnet vor vota aprobarea pentru 4 noi proiecte: achiziționarea unei participații de 25% în compania românească de dezvoltare software Softbinator Technologies SA, investițiile în ITPrepared SRL și The eLearning Company SRL, precum și achiziționarea restului de acțiuni în Equatorial Gaming SA. Fiecare dintre aceste achiziții va contribui la consolidarea activității Grupului în cele două domenii principale, Educație și Tehnologie, contribuind astfel la dezvoltarea portofoliului într-un moment în care transformarea digitală este prioritatea principală pentru majoritatea companiilor.