“Delta Aluminiu este o afacere locală care a crescut de la zero pe piața din România, ajungând al doilea cel mai mare producător de profile de aluminiu din țară. Produsele noastre, exportate cu precădere în Olanda, Germania, Canada, Mare Britanie și Polonia – acoperă kilometri cu sere și panouri fotovoltaice, hale industriale și birouri. Am dezvoltat o fabrică modernă în Slatina, cu dotări de ultimă oră și avem un impact important în economia locală, cu peste 350 de angajați. CEC Bank ne este alături de mulți ani, fiind și partenerul care ne-a ajutat să finanțăm investițiile de extindere și modernizare a fabricii, în 2014”, a declarat Serhan Umut Yazici, CEO în cadrul Delta Aluminiu.

Sectorul materialelor de construcții se află în prezent într-o perioadă de expansiune, în contextul în care, potrivit datelor INS, în primele opt luni din 2021, volumul lucrărilor de construcții rezidențiale a crescut cu 20% față de perioada similară a anului trecut.

Fondată în 2006 de patru tineri antreprenori, Delta Aluminiu SRL este unul dintre cei mai mari producători locali de profile din aluminiu, utilizate în toate industriile unde se pretează folosirea aluminiului (cel mai versatil metal existent): agricultură (sere și irigații), industria de energie verde (panouri solare), construcții, aer condiționat și iluminat stradal, birouri și hale industriale, medicină (scaune și paturi, elemente ajutătoare pentru persoanele cu handicap), mobilier de interior și exterior. Compania are o capacitate de producție de 20.000 de tone pe an, operând o fabrică de profil în Slatina, cu peste 350 de angajați. Anul trecut, producătorul a avut o cifră de afaceri netă de 144,5 milioane lei și profit net de 3,85 milioane de lei.

Pe lângă piața internă, 85% din producția companiei este exportată, ajungând în țări precum Germania, Olanda, Canada, Belgia, Polonia și Marea Britanie.