13 startup-uri finaliste care și-au prezentat ideile în fața investitorilor și juriului din care au făcut parte invitați precum Alexandru Bogdan de la ROCA X, Cristian Dascălu de la GapMinder VC, Mihai Rotaru de la TechAngels, Utku Ogrendil din partea PayPoint Romania și Alexandru Sârbu de la SeedBlink.

Evenimentul a adus la un loc o mare parte din comunitatea de startup-uri și investiții din România, precum și susținătorii acestui ecosistem.

Participanții au putut interacționa cu reprezentanți ai fondurilor de investiții sau organizații precum Early Game Ventures, Cleverage, Growceanu, Agista, Paypoint, Bursa de Valori Bucuresti, Dentons, nou lansata platformă de crowdfunding Ronin, Simple Capital.

3 proiecte desemnate câștigătoare ale cohortei Commons Accel #5

Mașini la Cheie – Locul I - startup tech care propune o soluție rentabilă și sigură pentru închirierea de mașini. Platforma digitală de închiriere mașini eficientizează procesul prin conectarea celor doi beneficiari: utilizatorul și proprietarul local.

FotbaList – Locul II - ar putea deveni următoarea platformă de social media pentru amatorii de fotbal. Aplicația promite o serie de caracteristici prin care se pot organiza cu ușurință meciuri de fotbal cu posibilitatea de a închiria un teren.

Kink – Locul III- o alternativă sănătoasă pentru unul dintre cele mai iubite ingrediente din bucătărie: sosul. Creat pe bază de năut și în combinație cu alte legume, fructe și condimente, sosul Kink are potențialul de a deveni un brand internațional de sos sănătos.

Au fost acordate și trei premii speciale pentru:

DidEat - aplicație de efectuare comenzi și plăți dedicată industriei ospitalității.

Declarația Unică - soluție one-stop-shop pentru digitalizarea calculului anual al taxelor.

StrimStory - platformă de streaming cu acces nelimitat la biblioteca de cărți audio cu traduceri în mai multe limbi.

Investiție totală de 240.000 euro pentru startup-ul Ulpia

Totodată, în cadrul Demo Day-ului Commons Accel pentru cea de-a cincea cohortă a programului, a fost anunțată investiția în cadrul startupul-ului Ulpia, un marketplace și platformă interactivă de educație și echipamente sau soluții medicale care se adresează comunității medicale și organizatorilor de evenimente medicale, investitorii fiind Growceanu Angel Investment, Cleverage și fondatorul Commons Accel, Matei Dumitrescu.

Detalii despre investiție puteți afla din acest material. Growceanu, grup de business angels, a investit 180.000 de euro în startup-ul Ulpia. Prin alăturarea Cleverage și a lui Matei Dumitrescu investiția totală în Ulpia a crescut la 240.000 de euro.

Înscrierile pentru cohorta #6 Commons Accel sunt deschise

Programul de accelerare lansat în 2019, își propune să continue să contribuie la dezvoltarea startup-urilor regionale.

În program sunt implicați peste 80 de mentori și experți de top din diverse domenii de business, iar până în prezent, peste 150 de antreprenori au fost pregătiți în cadrul programului.

Succesul acceleratorului este evidențiat de cele peste 15 startupuri care au primit investiții și a celor peste 30 de startup-uri care au demonstrat o creștere sustenabilă.

Commons Accel se bucură de susținere celor mai importante organizații care investesc în ecosistemul de startup din România. În plus, echipa formată din profesioniști cu experiență internațională de business, accelerare și investiții, este gata să pregătească startup-urile printr-o curriculă modernă și eficientă.

Începând cu data de 17 decembrie se deschid înscrierile pentru cohorta #6. Startup-urile sunt invitate să aplice pentru a beneficia de workshopuri, traininguri, sprijinul mentorilor, acces la spațiul de birou și nu în ultimul rând de posibilitatea de a fi parte din rețeaua de alumni și investitori ai Commons Accel.

Prezentarea programului și formularul de aplicare se găsesc pe http://commonsaccel.ro.