“2020 a fost un an dificil pentru întreaga societate, inclusiv pentru piața de medicină privată din România. Întreg grupul MedLife a avut ca focus siguranța și sănătatea pacientului și a personalului medical, protocoale suplimentare fiind implementate în toate unitățile noastre. Al doilea obiectiv al companiei a fost valorificarea oportunităților de dezvoltare, iar DENT ESTET a avut o evoluție matură, o strategie care s-a bazat deopotrivă pe dezvoltarea segmentului de implantologie la un nivel unic pentru România, și pe extinderea teritorială sănătoasă, prin prima achiziție din istoria grupului a unei clinici dentare, în Brașov”, spune Mihai Marcu, CEO și președinte MedLife Group.

Deși 2020 a fost un an marcat de o criză fără precedent în sănătate, clinicile stomatologice fiind închise complet timp de două luni în baza Ordonanței Militare din martie, ritmul de dezvoltare a grupului DENT ESTET nu a fost afectat.

Grupul și-a continuat strategia de extindere la nivel național, prin preluarea pachetului majoritar de acțiuni al Krondent, din Brașov, clinică recunoscută la nivel național prin supra-specializarea în tratamente dentare cu laser.

DENT ESTET a ajuns la un număr total de 11 clinici care acoperă o suprafață de 3.300 mp, 62 unituri dentare, 124 medici și 350 de angajați.

”Anul trecut a reprezentat o adevărată provocare pentru întreaga piață de stomatologie din România, și nu numai. Obiectivul nostru major a fost siguranța pacienților și suntem mândri că munca susținută și dedicarea cu care ne întâmpinăm pacienții de 22 de ani sunt răsplătite cu încredere. 2020 a reprezentat, totodată, anul unui parteneriat istoric pentru medicina dentară din România. Am devenit parte a MALO Dental International, cea mai puternică rețea de clinici specializate în implantologie din lume, cu acoperire în 20 de țări”, spune dr. Oana Taban, Fondator & Director General al grupului DENT ESTET.

Segmentul de tratamente complexe a înregistrat în 2020, comparativ cu 2019, o creștere de 10% în ceea ce privește numărul de pacienți. Impactul cazurilor complexe asupra businessului de adulți al grupului ajunge la 30%.

În plus, în contextul unui an provocator pentru întreaga societate, românii au înțeles consecințele pe care sănătatea orală le are asupra sănătății generale și nu au neglijat controalele periodice la medicul stomatolog, astfel că numărul total de pacienți ai grupului s-a păstrat constant în 2020 vs 2019, respectiv 35.000 de persoane.

2021 – DENT ESTET continuă planurile de dezvoltare

Grupul va continua planurile de dezvoltare și în 2021. “Am traversat împreună cu echipa DENT ESTET un an dificil, care ne-a provocat în fiecare zi să demonstrăm că putem să oferim aceeași calitate a serviciilor în orice situație, în condiții de maximă siguranță pentru pacient. Privim cu optimism anul acesta, în care avem planuri de extindere în 2 orașe importante pentru noi: Cluj și Ploiești. Promisiunea mea către pacienții noștri este că vom păstra aceeași amprentă de excelență oferită în cei 22 de ani de existență oriunde vom deschide o nouă clinică”, dr. Oana Taban, Fondator & Director General al grupului DENT ESTET.