Academia, care activează de 5 ani în București, își extinde din toamna aceasta oferta educațională în întreaga țară.
Comunitatea activează pe piața din București din 2013, organizând anual programe de învățare intensive în arii de programare și lansând prototipuri în domenii tech alături de cursanții organizației. Peste 4.000 de tineri motivați au aplicat de-a lungul anilor în DevAcademy, fiind atrași de sistemul de învățare practică propus de mentori și de oportunitatea de a lucra la proiecte din piața reală. Formatul de predare DevAcademy are la esență mentoratul și învățarea în format aplicat, sub îndrumarea specialiștilor din domeniu. Aproximativ 400 de tineri au absolvit programele DevAcademy din București, mulți dintre aceștia activând în prezent la companii tech globale prezente în România sau afară (Google, Facebook).
Abordarea DevAcademy a stârnit interesul celor care lucrează activ la formarea lor profesională, academia înregistrând din 2014 un număr tot mai mare de cereri din partea tinerilor din afara Bucureștiului pentru curricula predată. Începând cu toamna aceasta, programul DevAcademy evoluează la un format național, cu predare 100% digital.
“Atuul nostru global [al românilor] rămane IT-ul, care se poate transforma în tehnologie pentru agricultura, fintech, agritech, smart healthcare, IoT. Asta e cartea cea mai importantă pe care trebuie să o jucăm împreună, coordonat, ca o țară întreagă în cursa globală. Din poziția noastră în DevAcademy, având atât componenta de educație digitală cât și cea de proiecte si startupuri, vedem foarte clar că tinerii vor sa rămână în România, au aceasta dorință conturată bine. Există totodată mulți români în Diaspora care și-ar dori să revină în țară, să dezvolte o afacere. Trebuie să începem direcții noi de valoarea adăugată prin colaborări business to business și startupuri, prin continuarea și transformarea educației și a procesului de dezvoltare de skill-uri”, spune Paul Apostol, fondator DevAcademy/Digital Nation.
Digital Nation va începe în septembrie procesul de înscriere pentru programele educaționale oferite de anul acesta. Cei interesați de dezvoltare se vor putea înscrie atunci la specializări în programare (Backend și Frontend, Android și iOS), cybersecurity, administrare de sisteme cloud, dar și la programe de social media marketing și UX Graphic Design.