Peste 10 milioane de oameni mor din cauza cancerului în fiecare an, iar experții previzionează o creștere la 13 milioane până în 2030. 3,7 milioane de vieți pot fi salvate însă anual, folosind strategii corespunzătoare.

Având în vedere aceste statistici sumbre, Revolut își încurajează clienții să doneze către asociațiile care luptă împotriva cancerului.

Utilizatorii Revolut din România au donat până în prezent peste 2,9 milioane de lei atât pentru cauze locale, cât și internaționale.

Spre deosebire de platformele tradiționale folosite pentru strângerea de fonduri, Revolut nu percepe nicio taxă pentru aceste donații - nici de la clienți și nici de la asociații. 100% din valoarea donațiilor făcute prin Revolut se va duce către asociație.

”Fiecare donație făcută înseamnă speranță și o șansă în plus pentru cei care au de dus cele mai grele bătălii, într-un sistem medical care, de multe ori, îi umilește, le aduce nesiguranță și îi face să se simtă neputincioși. Împreună am reușit, până acum, să triplăm capacitatea de transplant a României, construind 20 de camere sterile, să renovăm secții de oncologie, iar acum construim Primul Spital Național de Copii care să le ofere copiilor bolnavi de cancer tratament multidisciplinar. Mulțumim tuturor celor care donează prin intermediul Revolut și prin alte metode de donație pentru Dăruiește Viață. Continuăm împreună să schimbăm sistemul medical din România în beneficiul pacienților și al cadrelor medicale.” a declarat Oana Gheorghiu, fondatoarea Dăruiește Viață.

Peste 13 milioane de clienți din toată lumea au posibilitatea să-și rotunjească mărunțișul rămas după fiecare tranzacție și să doneze către una dintre asociațiile care luptă împotriva cancerului, direct din aplicație, prin intermediul funcționalității “Donații”. Totodată, clienții Revolut au posibilitatea de a contribui și prin donații unice sau recurente, acestea putând fi întrerupte oricând din aplicație.