În cadrul programului au fost acceptate startup-uri din cele 3 verticale căutate preponderent de investitorii implicați și de inițiatorii Commons Accel, fără a se limita însă strict la acestea: Educație și Inovație, Orașe și Comunităti Sustenabile și Businessuri Responsabile.

Programul se desfășoară în afară orelor uzuale de lucru, seară și în weekend, astfel reprezentând o bună oportunitate pentru cei care doresc să încerce antreprenoriatul să își construiască și să își testeze proiectul înainte să devină antreprenori full-time.

Commons Accel este un program de accelerare de 3 luni care încorporează 3 module bazate pe o curriculă atent studiată de experți cum ar fi Peter Barta, Dragoș Nicolaescu, Mihai Rotaru sau Mihai Guran.

Participanții beneficiază de coaching cu mentori de top dedicați, accesul nelimitat în spațiile de coworking ale Commons pe toată durata desfășurării programului, acces la experți din industrie, sprijin în vederea comercializării, internaționalizării și scalării afacerii, 75 de ore de training și workshop-uri, oportunități de finanțare, întâlniri cu investitori și fonduri de investiții.

Printre organizațiile care sprijină finanțarea startup-urilor și care și-au arătat suportul încă din prima cohortă pentru Commons Accel se numără Roca X, Techangels, GapMinder, Smart Impact Capital, SeedBlink și Banca Transilvania.

Programul de accelerare se va finaliza pe data de 24 martie printr-ul Demo Day care va începe de la ora 18 și va fi transmis online.

Printre antreprenorii și startup-urile incluse în cadrul cohortei #3 a Commons Accel se numără Stailer, platforma care digitalizează programările la saloanele de înfrumusețare, țintește o rundă de finanțare de 500.000 euro după o investiție inițială de 100.000 de euro, un business inițiat de Andrei Ursachi. Totodată, pe listă se află Garderoba Infinită, startup-ul care pune în mișcare hainele nepurtate de femei, un business lansat de Adriana Ancuța, despre care vă povesteam încă din 2018.

În cadrul celei de-a treia grupe a programului de accelerare Commons Accel se numără și Vehicool, românii care vor să dezvolte spălătoria auto mobilă în țară, precum și Glow2Go, plaforma de servicii de înfrumusețare la domiciliu în România fondată de două studente Entrepreneurship Academy.

În această grupă de fondatori și startups o regăsim și pe Simona Rotaru, fondatoarea GrădinaR.

Puteți vedea întreaga cohortă cu numărul 3 a acceleratorului Commons Accel în documentul de mai jos.

Startup Book #3 Commons Accel by start-up.ro on Scribd