Soluția românească creată de SoftVenture este astfel prima soluție de legaltech din România prezentă în acest document, care urmărește evoluția pieței de soluții de tehnologie pentru domeniul legal din această parte a Europei.
Concluzii CEE LegalTech Report 2019 – piața de legaltech din regiune crește
Raportul privind inițiativele legate de tehnologie pentru industria juridică a urmărit trei categorii de contributori la piața de legaltech din CEE:
- Startup-uri și companii care construiesc soluții software pentru industria legală extinsă, care sunt relevante pentru regiunea Europei Centrale și de Est
- Startup-uri și companii care dezvoltă soluții software locale, dedicate pentru o anumită țară din spațiul CEE
- Furnizori de servicii legale inovative, care prin inițiativele lor ajută la creșterea ecosistemului de NewLaw: firme de avocatură de tip boutique sau mici firme care oferă servicii de consultanță pentru marii jucători din industria juridică.
Cercetarea a urmărit principalele categorii de aplicații legal tech, în funcție de taskurile și problemele pe care le rezolvă și le-a grupat după următoarele linii de activitate:
- document management, legal drafting automation și/sau digital contracting;
- legal matter, time and/or workflow management;
- GDPR & data security;
- legal search & research
- acces la justiție.
Principalele concluzii ale raportului au fost:
- Domeniul legaltech este în creștere în regiune iar țările cu cea mai mare contribuție la procesul de dezvoltare sunt Ungaria, Estonia, Polonia și Republica Cehă, care împreună dau peste 70% din startup-urile și companiile care produc soluții de legaltech din Europa Centrală și de Est
- În încercarea de a-și eficientiza activitatea sau a reduce costurile, unele firme de avocatură încearcă să implementeze soluții legaltech fără nici un fel de sprijin și deseori nu aleg soluțiile potrivite nevoilor lor. Altele sunt nerăbdătoare să se partenerieze cu vânzători sau consultanți în domeniul tehnologiei pentru a câștiga un avantaj competitiv prin investiția în instrumente legal tech
- Investiția în inovație și reducerea diferențelor tehnologice în managementul proceselor din companie ajută firmele de avocatură, care nu doar că își adaugă un avantaj competitiv, ci și atrag noi clienți, care sunt din ce în ce mai interesați de firmele care înțeleg că tehnologia aduce un plus de performanță.
Soluții românești în CEE LegalTech 2019
KeyVision PRO a fost inclus de specialiștii care au realizat CEE LegalTech Report 2019 la categoria ”Instrumente legaltech capabile să scaleze în Regiunea CEE și în afara acesteia”. Soluția software completă pentru managementul activității firmelor de avocatură KeyVision se află în această categorie alături de soluții din Bulgaria, Letonia și Lituania.
O altă soluție românească prezentă în CEE LegalTech 2019 este Lawrelai, primul consultant juridic de călătorii (ce folosește AI și este accesibil prin intermediul Facebook Messenger), care a fost creată de LegalShapers și a câștigat Global Legal Hackaton 2019.
KeyVisionPRO este un produs software internațional care face parte dintr-o suită de aplicații dezvoltate de firma SoftVenture exclusiv pentru piața avocaturii, soluții care au fost alese deja de mari companii precum NNDKP, Eversheds, Filip&Company, Hategan Attorneys etc..
KeyVisionPRO este a treia versiune a aplicației, care a fost regândită complet, după o structură nouă, folosind feedback-ul clienților, experiența și cunoștințele acumulate de-a lungul timpului, integrând noi instrumente tehnologice și o abordare internațională. A rezultat astfel o aplicație flexibilă, cu focus pe acces rapid la informație, care poate fi folosită cu succes de către firmele mici, medii și mari, românești sau internaționale.
Platforma a fost gândită ca o soluție modulară, în care utilizatorii folosesc acele pachete și add-on-uri care le sunt necesare. Pentru a testa aplicația și a vedea exact care module răspund nevoilor lor, firmele de avocatură pot să își creeze un cont free-trial timp de 15 zile, timp în care au acces la toate funcționalitățile aplicației, pentru a lua o decizie corectă pentru nevoile lor.
Citește raportul integral în documentul de mai jos.
CEE LegalTech Report 2019 Updated December 4 by Vlad Andriescu on Scribd