Nu mai târziu de august, și StackOverflow strânsese la un loc informații de la programatori privind cele mai populare limbaje de programare ale acestui an. Iar topurile nu sunt cu mult diferite.

Fie că au preferințe absolut subiective, sau legate de specilizarea pe care au ajuns să o aibă, aceștia au ajuns totuși la un acord în ceea ce privește clasamentul limbajelor pe care ar cam trebui să le știi pentru a putea dezvolta software și aplicații de care au nevoie companii de IT din întreaga lume. Mai ales că, la nivelul Uniunii Europene, cel puțin, există o lipsă acută de specialiști.

Astfel, potrivit programatorilor, Java și JavaScript sunt considerate a fi cele mai importante limbaje pe care ar trebui să le cunoască (sau învețe) un developer. Și asta pentru că JavaScript este în continuare extrem de căutat pentru programatorii frontend și backend, fiind utilizat pentru enterprise software.

Pe următoarele trei locuri se află atât tehnologii în plin avânt, cât și limbaje mai vechi. Astfel, 38% dintre developerii intervievați au spus că C++ este extrem de important și ar trebui învățat, în timp ce 35% dintre ei consideră Python ca favorit, și 30% adoră SQL (un limbaj folosit pentru bazele de date).