Am găsit informațiile într-un studiu realizat recent de Stack Overflow, cea mai mare comunitate de programatori din lume, citat pe blogul companiei românești de software Tremend.

Astfel, în ceea ce privește cele mai populare limbaje de programare în 2017, JavaScript este în continuare în top (de fapt, este al cincilea an de când este pe primul loc) – 62,5% dintre programatori folosesc acest limbaj. Însă, interesant este faptul că Python a devenit mai popular decât PHP.

Există și un clasament al celor mai dorite limbaje de programare. Astfel, în acest an coderii doresc să folosească mai mult decât orice altceva Python (20,6%), JavaScript (18,6%) și Go (13,5%).

Pe lângă acestea, programatorii au fost întrebați și care sunt limbajele pe care le adoră, precum și care sunt cele mai detestate. În ceea ce privește prima categorie, Rust este cel mai iubit limbaj de programare, în timp ce Visual Basic 6 este cel mai urât (este urmat de VBA și CoffeeScript).

Pentru prima dată, în acest an cei de la StackOverflow i-au întrebat pe programatori și ce părere au despre bazele de date. În acest clasament, MySQL este câștigător (55,6%), urmat de SQL Server (38,6%) și SQLite (26,6%).