Acest articol a fost publicat ca o scrisoare către cititorii newsletter-ului start-up.ro, în secțiunea Nota Redacției, în data de 26 mai 2023. Te poți abona aici.


Lumea va crede că esti foarte atent și grijuliu și ce gest considerabil ai făcut. Tu vei avea scuza perfectă, doar de-aia am învățat că distanțarea socială merge și că spațiul e bun.

Atenție, aici nu vorbesc de oamenii care chiar se simt rău și nu vor să-i îmbolnăvească pe ceilalți, ceea ce e un gest perfect uman și decent.

Vorbesc de o lipsă de chef sau de elan, o proastă dispoziție camuflată sub “o răceală” si motivul perfect pentru a da cancel unor planuri.

M-am întâlnit recent cu niște fondatori ai unui startup, într-o dimineață în care alergia își făcea de cap după o răceală care abia trecuse. Mi-era greu să ajung la un interviu fizic și mă gândeam că le propun un switch pe zoom.

Dar mă aplaud că am tras de mine și că m-am dus la interviu. Cu oricâte beneficii au venit platformele de video meet, nu pot capta energia unei întâlniri live. Nu pot încapsula tot flowul natural pe care îl au întâlnirile ochi la ochi.

Și cumva asta a fost și tema interviului cu acești fondatori, că oamenii vor să se vadă, să se întâlnească, dar vor să aibă libertatea să o facă așa cum se simt ei cel mai bine.

Se rescrie întreaga idee de birou, echipe și ședințe și acum putem participa la această rescriere de cod, astfel încât să găsim formula câștigătoare pentru fiecare.

Dar ca să ajungem aici, trebuie să nu mai dăm cancel pentru că acasă e cel mai bine, să nu mai dăm cancel când ne e lene să schimbăm treningul pe blugi sau când vrem să băgăm un Netflix singuri în pauza de prânz.

Lucrurile alea care ne dau energie și care ne motivează se găsesc în afara zonei de confort, se găsesc în afara rutinei și tot ce trebuie e să nu dai SEND unei scuze.

Sper că te-am inspirat să ieși un pic în turmă și să faci un schimb de priviri și experiențe cu colegi, prieteni, familie.