În această perioadă probabil vei simți nevoia să economisești bani. Ceea ce nu este un lucru rău de loc, însă dacă vorbim de confortul de acasă atunci trebuie să investim bani în gadgeturi care să ne ajute să trăim mai bine, mai relaxați și, de ce nu, să ne facă mai fericiți.

Pentru că petrecem aproape tot timpul acasă este foarte importantă să avem ce ne trebuie. Despre laptopuri pentru munca de birou am scris aici, iar aici am dat exemple de telefoane ieftine care să te ajute să comunici cu colegii și familia.

Aici nu o să vă vorbesc despre productivitate și KPI, ci despre relaxare, eficiență și mai puțină bătaie de cap.

Pentru că petrcem mult timp în casă devine necesară și o curățare mai eficientă a acesteia. Pentru că nu este plăcut să dai cu aspiratorul prin casă de mai multe ori pe săptămână, eu îți recomand un robot aspirator capabil să aspire singur. Tot ce trebuie să faci tu este să ridici de pe jos elementele care l-ar putea bloca (o jucărie, un ghiozdan, un scaun etc). Acesta poate funcționa chiar și când ai treabă, iar atunci când ajunge în dreptul tău faci o pauză de 5-10 minute și revii la treabă. Eu am folosit robotul Xiaomi Mi și sunt mulțumit de el, însă există mai mulți producătorii care fac asemenea dispozitive.

Următorul gadget pe care ți-l recomand este un televizor. Și nu ca să urmărești canalele de știri sau emisiunile de la noi, ci pentru că astfel ai acces mai facil la programe de streaming ca Netflix, Spotify sau Amazon Prime și poți să urmărești seriale și filme ore în șir. Îți recomand să alegi unul cu rezoluție 4K deoarece majoritatea filmelor de pe astfel de platforme de streaming pot fi redate 4K, iar diferența față de Full HD este una considerabilă, mai ales la dimensiuni mari. Poți să cumperi televizoare 4K ieftine ca acesta sau acesta, însă eu îți recomand un TV cu o diagonală mai mare ca acesta sau acesta.

Acum că ai rezolvat treaba cu televizorul, poate ar fi cazul să alegi o consolă de jocuri video și aici fie mergi pe un PlayStation 4, Xbox One S sau Nintendo Switch. Aici poți să mergi după preferințe deoarece diferențele nu sunt atât de mari la nivel de hardware și nici la nivel de preț. Dacă nu ai un TV smart, o consolă ca PS4 sau Xbox poate fi folosită și pentru a accesa servicii ca Netflix sau Spotify.

Mai departe, eu ți-aș recomanda să îți faci casa mai inteligentă puțin câte puțin și să te uiți la becuri, prize inteligente pe care le poți programa, le poți controla cu vocea și așa mai departe. Iar ca să lege toate aceste produse ar fi bine să-ți iei o boxă inteligentă cu asistent Google sau Alexa. Nu sunt gadgeturi care-ți vor revoluționa felul cum trăiești, dar o vor schimba în bine.

Poți automatiza anumite lucruri pe care le făceai în mod obișnuit (pornit/oprit lumina la o anumită oră, pornirea fără telecomandă a televizorului etc)

De asemenea, cum toate aceste gadgeturi sunt conectate la internet ai nevoie și de o conexiune bună la net, dar și de un router bun ca să fie capabil să redea semnalul Wi-Fi în casă pentru toate aceste dispozitive.

Îți recomand un router dual-band, adică să emită pe două frecvențe: 2,4 GHz și pe 5GHz. Prima are o viteză mai redusă, dar conexiunea e mai stabilă și e recomandată pentru dispozitive care nu au nevoie de multă bandă (bec inteligent etc), iar a doua are o viteză mult mai mare și este recomandat să-ți legi pe această frecvență dispozitivele care au nevoie de o viteză bună (o consolă conectată pe Wi-Fi la 5 GHz va descărca mult mai repede jocurile video decât conectată la un router 2,4 GHz). Nu trebuie să dai o poală de bani pe un asemenea router și poți alege unul din această listă (cu cât crește prețul cu atât crește și viteza de descărcare + alte funcții și tehnologii).