Astăzi vorbim despre telefoane de buget, adică telefoane nu foarte scumpe, cu performanțe bune, care sunt potrivite pentru o plajă mare de oameni. Sigur, bugetul pentru un astfel de dispozitiv variază de la persoană la persoană. În cazul de față am ales telefoane din categoria 1000 și 1500 de lei.

Telefoanele din listă le-ai putea folosi pentru a te ghida prin trafic, ca să răspunzi la mailuri sau să scrii texte, dar și pentru a te distra cu ele la un serial pe Netflix sau cu un joc video.

Huawei P Smart Pro

Acest telefon se remarcă, în primul rând, prin lipsa unui notch, adică a unui ecran decupat pentru camera foto. Asta deoarece camera de selfie este motorizată și iese din partea de sus a telefonului atunci când vrei să-ți faci un selfie. În același timp, pe spate avem trei senzori foto: 48 MP, ultrawide de 8 MP și un senzor pentru detecția profunzimii de câmp de 2 MP.

Ecranul IPS LCD are o diagonală de 6,59 de inci și o rezoluție Full HD+. Deci avem un ecran destul de mare și frumos bun pentru aplicații, dar și pentru filme.

Telefonul rulează Android 9, are procesor Kirin 710, 6 GB memorie RAM și un spațiu de stocare de 128 GB, extensibil cu card microSD, dar atunci trebuie să renunți al doilea SIM. Asemenea specificații ar trebui să-ți asigure o rulare cursivă a majorității aplicațiilor din Google Play Store.

P Smart Pro are mufă de căști, o baterie de 4000 mAh și încărcare prin USB C. Prețul se situează între 1300 și 1500 de lei.

Moto One Action

Telefonul are un aspect interesant, este mai lunguieț decât alte smartphone-uri datorită display-ului cu raport de aspect de 21:9. One Action are UBS-C, mufă jack, slot pentru card microSD sau pentru un al doilea SIM, iar la interior găsim un procesor Exynos 9609, 4 GB RAM și 128 GB spațiu de stocare.

Telefonul cu baterie de 3500 mAh rulează un Android curat, fără interfață custom și alte aplicații nedorite și are un ecran cu perforație pentru camera de selfie de 6,4 inci.

Pentru fotografiere avem o cameră foto principală de 48 MP, stabilizată optic, alături de un senzor pentru detectarea profunzimii de câmp de 5 MP. Pentru selfie-uri au o cameră foto de 25 MP. Dacă ești curios să afli mai multe despre acest telefon poți vedea review-ul aici. Prețul pentru acest model este de 1285 de lei și-l poți cumpăra de aici

Xiaomi Note 8 Pro

Xiaomi tot timpul are modele de telefoane în această categorie de preț și pe bună dreptate. Producătorul chinez face telefoane cu specificații bune și le oferă la prețuri destul de mici. Modelul de care vorbim azi este Xiaomi Redmi Note 8 Pro.

Acesta este Dual SIM, are un procesor Mediatek Helio G90T, 6 GB RAM și 64 GB spațiu de stocare. Există variante și cu mai mult RAM și memorie internă, însă atunci prețul crește.

Ecranul de 6,53 inci are un notch în formă de lacrimă unde se acunde o cameră de 20 MP. Pe spate se află un senzor de 64 MP, o cameră ultrawide de 8 MP, o cameră macro de 2 MP și un senzor pentru detectarea profunzimii de câmp tot de 2 MP.

Bateria este de 4500 mAh ce se încarcă rapid prin USB-C la 18 wați și ar trebui să-ți asigure o autonomie mare. Și acest model are o mufă de căști tradițională.

Prețul pentru Note 8 Pro este unul bun și găsești modelul descris cu 1049 de lei aici.