Companiile vor continua să acorde angajaților al doilea cel mai dorit beneficiu extrasalarial: tichetele cadou. Majoritatea va opta pentru valoarea nominală maximă până la care tichetele cadou sunt scutite de contribuțiile sociale și de la plata impozitului pe venit, stabilită, în prezent, la 150 de lei pentru fiecare angajat, precum și pentru fiecare copil minor al acestuia, pe eveniment.

Anul trecut, a avut loc o schimbare masivă a locului și modului în care angajații lucrează, iar temerile că productivitatea acestora va scădea dacă nu merg fizic la birou au fost combătute la nivel general.

„Noul model de lucru se va impune și într-o lume post-pandemică, iar asta va produce schimbări în politicile de motivare și retenție practicate de companii. Dacă, anterior, echipele se reuneau fizic la birou și aveau activități împreună, acum tehnologia și beneficiile extrasalariale vor fi soluțiile pentru a menține engagement-ul în rândul angajaților remote.

Pachetele de beneficii fixe oferite de angajatori vor deveni, astfel, mai complexe și vor include cât mai multe dintre soluțiile deductibile disponibile în piață. Deja vedem un interes foarte mare din partea angajatorilor de a oferi beneficii la valoarea nominală maximă”, spune Dana Sîntejudean, Director Regional Edenred Central Europe.

Tichetele cadou reprezintă al doilea cel mai dorit beneficiu de către angajații români, potrivit platformei de beneficii flexibile Benefit, o companie Edenred. În 2020, angajații care primesc beneficiile într-un sistem flexibil au alocat bugete cu peste 10% mai mari pentru achiziția de tichete cadou oferite la ocazii speciale.

Soluţia Edenred Cadou este un beneficiu binevenit pentru întregul ecosistem – angajații și familiile acestora, a căror putere de cumpărare crește, angajatorii care au la îndemână un instrument eficient de motivare a salariaților, precum și comercianții-parteneri din rețeaua de afiliați care le acceptă la plată. Tichetele cadou se bucură de o percepție pozitivă, cu atât mai mult cu cât pot fi acordate în format digital, pe card, includ tehnologia contactless și pot fi utilizate pentru plăți online, respectând măsurile de prevenție în pandemia de COVID-19.

Utilizatorii cardului Edenred Cadou pot face plăți direct cu telefonul

Cardurile Edenred Cadou pot fi înrolate în aplicațiile Edenred Pay (pentru utilizatorii Android) și Apple Pay (pentru utilizatorii iOS), iar utilizatorii soluției Edenred Cadou pot face astfel plăți direct cu telefonul mobil în rețeaua de comercianți parteneri Edenred.

Cardurile cadou sunt valabile 4 ani de la data emiterii și pot fi alimentate ulterior pentru toate evenimentele din an. Acestea le sunt oferite angajaților la ocazii speciale – prevăzute expres de lege: Paște, Crăciun, 1 Martie, 1 Iunie și alte sărbători similare ale altor culte religioase sau pentru alte ocazii speciale prevăzute în contractul colectiv de muncă sau regulamentul intern – de companiile care acordă beneficii fixe sau pot fi alese în mod direct de angajații care primesc beneficii flexibile în platforma Benefit.

Valoarea nominală maximă neimpozabilă și nesupusă contribuțiilor obligatorii a tichetelor cadou pentru angajați este de 150 de lei / angajat, precum și pentru fiecare copil minor al acestuia / eveniment. Pentru valori ce depășesc 150 de lei, se aplică impozitul pe venit de 10% și contribuțiile sociale obligatorii. Tichetele cadou reprezintă o cheltuială deductibilă în limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului.

Companiile care oferă Edenred Cadou cu ocazia sărbătorilor pascale, în perioada 22 martie – 30 aprilie 2021, beneficiază de 25% discount timp de 3 luni la accesul angajaților lor în platforma Benefit, ce include peste 4.300 de beneficii unice, dintre care 2.500 de reduceri corporate în categorii precum sport & wellness, fashion, IT& electronice şi multe altele. Benefit este platforma online cu cele mai multe beneficii extrasalariale pentru angajați din România şi este o companie Edenred.