Banca Comercială Română participă pentru al doilea an la evenimentul Noaptea Muzeelor, în 9 orașe: București, Iași, Cluj, Timișoara, Oradea, Craiova, Brașov, Constanța și Pitești. Anul acesta, copiii vor afla lucruri inedite despre apariția banilor, trocul, comerțul sau economisirea, toate concepute în activități captivante, special concepute pentru cei mici.

Acțiunile din București se vor desfășura în seara de 18 mai, la sediul central BCR de pe Calea Victoriei, nr. 15, în apropierea Muzeului Național de Istorie.

Publicul larg va avea posibilitatea de a vedea o expoziție cu seifuri vechi amplasate în sediul BCR, precum și o expoziție numismatică organizată în parteneriat cu Muzeul Municipiului București. Cei care vor intra în universul BCR vor putea participa la quizz-uri pe teme financiare, adresate atât adulților și copiilor, dar și la jocuri distractive cu Mascota BCR Economida.

Cei care vor dori să-și provoace imaginația vor avea ocazia, mai departe, să-și creeze propria monedă în realitatea virtuală, cu ajutorul unei instalații VR. Totodată, cei mici, dar și cei mari vor putea participa la scurte ateliere interactive de educație financiară, în care vor avea șansa să afle cum să ia decizii financiare mai bune.

Dincolo de aceste activități, BCR a pregătit și o serie de activități și premii surpriză pentru participanți, în toate cele 9 orașe. Astfel, BCR vă invită să participați la eveniment pentru a îmbina arta și cultura cu educația financiară, într-o manieră unică.