Sunt așteptate să se înscrie în competiția EIT Digital scaleup-uri. Acestea vor concura pentru un premiu în valoare totală de 750.000 de euro în bani și alte beneficii, anunță EU-Startups.

Termenul limită pentru înscrieri în competiție este 14 iunie.

Startup-urile de deep tech se pot înscrie la la una dintre cele cinci categorii ale competiției: Digital Tech, Digital Cities, Digital Industry, Digital Wellbeing și Digital Finance.

În urma selecției, 25 de startup-uri vor fi invitate la Bruxelles, acolo unde va avea loc competiția de pitching. În finală vor accede 10 startup-uri, pentru ca ulterior juriul să aleagă câte 2 câștigători din fiecare categorie. Aceștia vor primi din partea acceleratorului EIT Digital suport adaptat la nevoile lor, în valoare de 50.000 de euro, plus o finanțare de 50.000 de euro.

Cine se poate înscrie în competiție

Companiile eligibile pentru înscriere trebuie să fie fondate în UE, să fie în stadiul de creștere, adică să demonstreze venituri de peste 300.000 de euro și să fi primit finanțare de cel puțin 2 milioane de euro, și nu trebuie să fie în piață de mai mult de 10 ani.