Dintr-un total de 57 de aplicații în cadrul primei runde, 15 startup-uri din domeniul medical, care oferă soluții ce variază de la folosirea inteligenței artificiale pentru imagistică și tratamente contra cancerului, la aplicații și brățări pentru persoanele cu deficiențe de vedere, sau dispozitive purtabile care ajuta la mișcare și tratează rănile la coloană, au fost alese din țări precum Portugalia, Spania, Franța, Austria, Slovacia, Germania, Israel, dar și România.

Astfel, startup-ul fondat de Camil Moldoveanu, Re.flex, un sistem care să ajute fizioterapeuții să fie mai productivi, iar recuperările mai ușoare pentru pacienți, se află printre finaliștii EIT Bridgehead. Cu o serie de senzori, și adăugând o platformă specială, fondatorul și-a dat seama că ar putea să realizeze ceva util atât pacienților, cât și clinicilor de fizioterapie.

Citește pe larg povestea Reflex, asistentul fizioterapeuților, și află care este secretul recuperării

Programul Bridgehead ajută startup-urile și fondatorii să ajungă pe noi piețe europene, oferindu-le acces la un program de accelerare, consultanță juridică și mentorat. Echipele primesc 30.000 de euro pentru a merge în programul de accelerare sau incubare pe care și-l doresc.

Următoarea rundă de înscrieri pentru programul EIT Health Bridgehead Europe este deschisă până pe data de 10 mai. Programul este deschis pentru startup-uri și IMM-uri cu mai puțin de 50 de angajați și care dezvoltă produse în zona de medtech, biotech și digital health.

În 2019, EIT Health a sprijinit peste 50 de startup-uri promițătoare și echipe din aceste regiuni, oferindu-le acces la mentorat, instruire și finanțare, precum și acces la o rețea vastă de actori și inovatori de top din domeniul sănătății.

Programul include 14 huburi situate în 13 țări din Europa de Est, Europa Centrală și de Sud. Aceste hub-uri servesc ca puncte de acces la o rețea pan-europeană a celor mai bune universități, companii și proiecte ale acestora.