Electrogrup anunță astăzi că își lansează o divizie specială, dedicată proiectelor Smart City, care consolidează capacitățile și resursele companiilor din holding-ul E-INFRA, cu scopul de a deveni lider al pieței românești de soluții de profil.

„Implementarea soluțiilor Smart City se bazează în primul rând pe componente de infrastructură iar Electrogrup este, în esență, o companie de infrastructură, printre puținele care funcționează cu un capital integral românesc. Ambițiile noastre de a deveni un campion regional implică și prezența noastră directă, consistentă, într-un segment cu un viitor frumos și sigur - Smart City. Îmi face plăcere să anunț că cea mai de succes echipă Smart City din România se alătură Electrogrup și pune bazele unei divizii dedicate, ce va capitaliza nu doar experiența membrilor săi, ci și bagajul consistent de resurse și know-how al companiilor din grup", declară Adrian Florea, CEO Electrogrup.

Astfel, Dragoș Nedelea se alătură echipei Electrogrup în rolul de Business Development Director Smart City. Anterior, Nedelea a ocupat același rol în cadrul Telekom România, a pus bazele departamentului de servicii dedicate sectorului public în cadrul Deloitte Audit România și a lucrat în Unitatea pentru Coordonarea si Verificarea Achizitiilor Publice din Ministerul Finanțelor Publice. Noua divizie îi include și pe Corina Palos, în rolul de Bid Manager, precum și pe Costin Constantin, în poziția de Business Development Manager, ambii cu o experiență anterioară considerabilă în implementarea de soluții Smart City în Telekom România, dar și în cadrul altor integratori.

„Țintim să devenim cel mai mare furnizor de soluții Smart City din România, iar beneficiarii noștri sunt locuitorii tuturor localitătilor din Romania, indiferent de dimensiune, deschise la implementarea de astfel de proiecte. Nu ne vom limita la a implementa soluții punctuale, ci ne propunem să generăm regiuni inteligente și platforme comune, ce vor integra soluții pe mai multe verticale. Mai mult, totul se bazează pe standarde deschise, fără limitarea unui singur tip de tehnologie, pentru a asigura o integrare reușită a tuturor soluțiilor”, spune Dragoș Nedelea, Business Development Director Smart City, Electrogrup.

Expertiza Smart City din cadrul E-INFRA include, până în prezent, mai multe proiecte implementate de companiile din grup, precum supravegherea video inteligentă, în Cluj-Napoca (Electrogrup), monitorizarea calității aerului și sistemul de monitorizare a parcării neregulamentare în Alba Iulia (Direct One), soluții de tip Smart Energy și Smart Metering (Nova Power & Gas), precum și sistemul de management al rețelelor de utilități dezvoltat pentru rețeaua metropolitană de fibră optică din București (Netcity). Datorită componentei importante de lucrări civile și de integrare, divizia Smart City devine parte integrantă a Electrogrup, care va funcționa ca un pol de proiecte de acest tip pentru întregul grup.

„Viitorul economiei mondiale se bazează pe orașe ca poli de crestere, iar orașele viitorului se vor baza pe infrastructură inteligentă – Smart Cities capabile să atragă talent și să asigure un nivel înalt al calității vieții. Viziunea noastră este să fim facilitatorii acestei dezvoltări. E-INFRA este grupul cel mai bine poziționat să susțină dezvoltarea orașelor din Romania, prin infrastructura și soluțiile necesare pentru a le trasnforma în Smart Cities”, spune Daniel Farmache, CEO E-INFRA.