“În fiecare an ne dorim să ajungem cu cărțile noastre în cât mai multe case și suntem bucuroși că am reușit să substituim în acești ani lipsa de librării din multe localități ale României. Cele 20 de milioane de cărți au ajuns la aproape două milioane de români din mii de localități unde accesul la carte este doar online. Ne dorim însă pe viitor ca numărul celor care citesc să fie mai mare pentru că lectura este cea care poate ridica o națiune”, explică Adrian Dinu, Director Comercial – Carte la elefant.ro.

În cei aproape 10 ani de existență ai elefant.ro, s-au vândut peste 180.000 de titluri diferite. Pe primele trei poziții în topul autorilor cu cele mai mari vânzări sunt Irina Binder, Jojo Moyes și Agnes Martin-Lugand.

Peste 100 de autori au vândut mai mult de 20.000 de exemplare și mai mult de 800 au vândut peste 3000 de exemplare, reiese din datele retailerului. Totodată, cea mai cumpărată carte de către clienții elefant.ro este Hoțul de cărți, de Markus Zusak.

În același timp, cel mai vândut volum al unui autor român este Fluturi (volumul 3), scris de Irina Binder.

Ce au preferat însă românii să cumpere în acești aproape 10 ani? Din totalul celor 20 de milioane de cărți vândute de elefant.ro, 36% sunt titluri încadrate la categoria ficțiune, 26% sunt cărți pentru copii, 15% cărți practice, inclusiv pentru dezvoltare personală, 6% titluri din categoria Istorie, biografii și memorii.

Cele mai multe cărți au fost comandate din România - 95%, diaspora cântărind aproximativ 5%. Județele de unde s-au cumpărat cele mai multe cărți au fost: București, Timiș, Iași, Cluj și Brașov. Persoana care a comandat cele mai multe cărți de pe elefant.ro este din București.

elefant.ro este unul dintre cei mai mari retaileri online din România, oferind celor peste 2.000.000 de clienți o gamă extinsă de produse cu livrare prin curier, în punctele de livrare proprii din București și din țară, precum și prin partenerii strategici la nivel național. Fondat în 2010, Elefant s-a extins și în afara țării deschizând o filiala la Chișinău, în Republica Moldova - magazinul online local elefant.md.