Creat de Raiffeisen Bank România în parteneriat cu TechHub Bucharest, Elevator Lab Bootcamp constă îndouă sesiuni intensive de training în care participanții vor învăța de la antreprenori cu experiență cum să construiască un startup de la 0, cum pot să transforme ideea lor într-un produs minim viabil (MVP) și care sunt resursele de care au nevoie pentru a face asta.

Aplicațiile pentru Elevator Lab Bootcamp sunt deschise pe site-ul programului http://www.elevator-lab.com/ro/, în perioada 8 aprilie - 6 mai 2019.

Cine se poate înscrie la Elevator Lab Bootcamp?

  • Aplicanții trebuie să fi lucrat cel puțin 6 luni în servicii financiare, bănci, asigurări sau piețe de capital și să aibă o idee de produs care se poate aplica în următoarele categorii: “retail banking”, “corporate banking”, “piețe de capital” sau “alte soluții tech destinate băncilor”.
  • Se poate aplica atât individual, cât și în echipă, caz în care cel puțin unul dintre membrii echipei trebuie să aibă experiență prealabilă în industrie.

Pentru a fi accesibil unui număr cât mai mare de participanți, chiar și celor care au un program de lucru de la 9:00 la 18:00, trainingurile și evenimentele din cadrul programului se vor desfășura seara și în weekend. Toate ideile înscrise în Elevator Lab Bootcamp vor trece printr-o selecție, iar finaliștii vor intra în cele două sesiuni intensive de training din weekendurile 17-19 mai, respectiv 7-9 iunie.

Câștigătorii programului vor beneficia de un training de 2 săptămâni în Viena, cu toate costurile incluse, în cadrul Summer Innovation School.

In timpul workshop-urilor și întâlnirilor, participanții vor dezvolta conexiuni relevante atât în comunitatea locală, cât și în industria fintech regională și vor învăța mai multe despre:

  • Cum să dezvolte un startup, de la Mircea Căpățînă (Co-Fondator SmartBill) Oliver Auerbach (Co-Fondator, GloriaFood), Daniel Nicolescu (Managing Partner & Co-Founder at SymphoPay) și Cristian Munteanu (Managing Partner at Early Game Ventures);
  • Etapele de dezvoltare ale unui startup și formarea unei echipe aflate la început de drum, de la Shane Freeman (Fondator, okapihq.com);
  • Validarea ideilor și definirea profilului de utilizator de la Mircea Vădan (Managing Partner, Activize);
  • Aspecte legale pe care trebuie să le ia în considerare, de la Tudor Stanciu, (Co-Fondator Digital2Law și avocat independent);
  • Cum să identifice canalele de achiziție și să câștige primii utilizatori și clienți de la George Dita (Fondator WiseUp);
  • Business development pentru startup-uri de la Mihai Anghel (Co-Fondator GloriaFood);
  • Cum să își prezinte produsul și să îl vândă investitorilor și potențialilor clienți de la Ciprian Borodescu (Co-Fondator, MorphL), Mircea Vadan (Managing Partner, Activize).

Elevator Lab Bootcamp se va încheia miercuri, 12 iunie, cu Demo Night, un eveniment în cadrul căruia finaliștii își vor prezenta ideile și modul în care au evoluat acestea, în fața unui juriu compus din: Vlad Stănilescu (Chief Digital Officer, Raiffeisen Bank România), Eliza Gheorghe (Head of PI Segments, Raiffeisen Bank România), Mihai Lazăr (Manager Capital Markets, Raiffeisen Bank România), Alin Neacșu (Corporate Banking Director, Raiffeisen Bank România), Ciprian Borodescu (Co-Fondator, MorphL), Daniel Dragomir (Co-Fondator, TechHub Bucharest) și Liviu Cadariu (Event Manager, TechHub Bucharest).

Câștigătorii programului vor beneficia de un training de 2 săptămâni în Viena, cu toate costurile incluse, în cadrul Summer Innovation School.

Persoanele interesate să participe la Elevator Lab Bootcamp pot aplica în perioada 8 aprilie - 6 mai pe site-ul programului: http://www.elevator-lab.com/ro/. In data de 13 mai vor fi anunțați finaliștii.

Elevator Lab Bootcamp se desfășoară în România ca parte a celui mai mare program de parteneriate între fintech-uri și companii din Europa Centrală și de Est, Elevator Lab, organizat de Raiffeisen Bank Internațional.

În 2018, Raiffeisen Bank România, în parteneriat cu TechHub Bucharest, a organizat Elevator Lab Challenge, un program local de selecție pentru programul global Elevator Lab. 8 dintre fintech-urile înscrise în Challenge au participat într-un Demo Night din care au ieșit câștigători ieșenii de la ThinkOUT.