În ultimele 12 luni companiile din regiune au fost implicate în 210 tranzacții în valoare totală de 2,25 miliarde de euro, conform unui studiu The Recursive.

Eleven Ventures a susținut startup-uri care au crescut mult în ultimul an. Fondul a fost primul investitor instituțional în Payhawk, startup care a primit 112 milioane de dolari la o evaluare de 570 de milioane de dolari în noiembrie 2021. De asemenea, Eleven Ventures a susținut și startup-ul Gtmhub, care a primit 120 de milioane de dolari într-o investiție Series C în decembrie 2021.

Fondul de 60 de milioane de euro e de 10 ori mai mare decât cel anterior din 2018. Din noul fond au fost făcute deja 7 investiții, care includ 3 companii din România, Frisbo (ecommerce), ProductLead (ecommerce), SuperOkay (Future of Work), dar și în Biopix (Grecia, healthcare), PlanDelta (Bulgaria, Future of Work), Metasim (Bulgaria, Future of Work) și BeMe (Bulgaria, healthcare).

80% din investitorii din noul fond au participat și anterior, inclusiv European Investment Fund. Fondul are 60 de parteneri care pot aduce experiență startup-urilor, de la rețele globale până la ani de zile de experiență antreprenorială.

Ivaylo Simov, fondator al Eleven Ventures, consideră că o creștere de 10 ori a fondului arată valoarea pe care o aduce pe masă Eleven Ventures și cum au reușit să ajute companiile din Sud-Estul Europei să atingă piețe globale.

„Scopul nostru este să găsim eroii locali din Sud-Estul Europei și să le oferim totul pentru a crește și pentru a ajunge pe piețe globale. Vrem să inspirăm comunitățile antreprenoriale locale să se uite dincolo de ecosistemul regional”, explică acesta.

Eleven Ventures a fost fondat în 2012 de Daniel Tomov și Ivaylo Simov ca primul accelerator din regiune. Li s-a alăturat Vassil Terziev, un antreprenor tech din Bulgaria, cofondator al Telerik, companie ce a fost achiziționată de Progress Software într-unul dintre cele mai mari exit-uri din regiune.

De asemenea, în 2020 fondul s-a listat pe Bursa de Valori din Bulgaria.