Organizat în parteneriat cu Asociația Nație prin Educație și Școala Americană din Paris, programul inițiat de BRD se desfășoară în cadrul Sezonului România-Franța 2019 și contribuie la dezvoltarea comunitații de robotică și a educației STEM în România.

Delegația participantă la schimbul educațional din Franța este formată din elevi și profesori din echipele de robotică Decebal Tech (Deva), Harambe Cartel (Arad), Esentza Robotics (Beclean), Carpathian Wolves (Baia Mare) și Brickbot (Focșani), active și în programul BRD FIRST Tech Challenge România 2019, organizat de Asociația Nație prin Educație cu sprijinul BRD – Groupe Société Générale.

”Implicarea BRD în programul «Robotique, un nouveau sport d’equipe» are la bază un interes legitim din partea noastră, atât ca susținător activ al educației STEM din România, cât și ca partener și mecena al Sezonului România – Franța, care a debutat la finalul anului trecut. Pentru BRD, Sezonul este o oportunitate de a găsi noi direcții de dezvoltare a programelor de cultură și de educație pe care le inițiem sau le susținem, și concret, în acest caz, de dezvoltare a noii generații de creatori de tehnologie din România, a declarat Roxana Miloș, Brand Communication Manager, BRD – Groupe Société Générale.

BRD FIRST Tech Challenge: care sunt cei patru câștigători care merg în America

Schimbul educațional se va desfășura în două tururi, în perioada ianuarie-mai 2019, în Paris și în București. Programul elevilor români la Paris constă într-o serie de experiențe și vizite în hub-uri pariziene de tehnologie, cum ar fi laboratoarele de robotică de la Strate School of Design și ENSTA University, vizite la CITE de Science și StationF, cât și o întalnire la Institutul Cultural Român din Paris cu reprezentanții Association Caliban și ai Școlii Americane din Paris.

Returul programului va include prezența echipei de la Școala Americană din Paris la Campionatul Național BRD FIRST Tech Challenge România, în perioada 21-25 martie 2019, cât și o conferință în hub-ul de robotică MINDCRAFT din campusul IMST (Politehnica București), cu tema ”Robotique, un nouveau sport d’equipe”.

Ileana „Pușa” Selejan, mentor FIRST Tech Challenge: ”Avem nevoie să încurajăm copii să cerceteze, să proiecteze”

BRD este partener pentru profesori și școala românească în programe precum Școala9, Fizica Altfel sau Aspire for Teachers. În aceeași măsură, BRD susține proiecte precum platforma MINDCRAFT – development hub de la BRD, cea mai mare competiție națională de robotică - BRD FIRST Tech Challenge, laboratorul de robotică deschis la Universitatea Politehnică din București.

RoboRomânia - semifinaliști la Campionatul Mondial de Robotică