Dacă edițiile precedente au provocat elevii pasionați de tehnologie să creeze un mediu de lucru sau un concept de oraș smart, anul acesta competiția se extinde.

Participanții sunt invitați să identifice o nevoie și să realizeze un proiect Arduino care rezolvă sau contribuie la rezolvarea ei. Sau pur și simplu să arate ce pot să creeze sau să automatizeze cu Arduino.

Cine poate să participe la Competiția Națională Arduino

Organizată de Asociația Adfaber și sponsorizată de BOSCH, competiția este derulată în cadrul proiectului Kids in Tech și oferă elevilor de liceu oportunitatea de a îmbina pasiunea pentru tehnologie și învățarea sub o formă distractivă și interactivă.

La competiție se pot înscrie echipe de câte 2 elevi și 1 mentor (profesor) din clasele IX-XII, din toată țara. Profesorul poate fi mentorul mai multor echipe, iar elevii pot să facă parte dintr-o singură echipă. Încrierile sunt deschise până pe 31 martie 2022.

Cei care doresc să se înscrie vor avea acces la resurse de studiu gratuite prin platforma Kids in Tech. Această platformă este disponibilă și pentru toate școlile și liceele de stat care doresc să acceseze gratuit cursuri de programare pentru elevi.

Cum se face înscrierea la Competiția Națională Arduino

Ești elev în clasele IX-XII și ești pasionat de informatică? Atunci ai tot ce-ți trebuie pentru a te înscrie în competiție! Arată proiectul echipei tale și convinge juriul să te claseze printre câștigători.

Pașii de participare la competiție sunt simpli. Tot ce trebuie să faci este să formezi o echipă (din 2 elevi și 1 profesor coordonator), să te înscrii echipa în competiție folosind formularul de pe website-ul Adfaber, și trimiți proiectul echipei la adresa prezentată pe pagina competiției Arduino.

Cele mai bune 3 proiecte vor fi desemnate de un juriu de specialitate și premiate. Toți participanții vor primi diplome (profesorii și elevii).