Răzvan Radu, elev în clasa a XII-a, a reușit să obțină cel mai bun rezultat: medalia de aur. Medalii de argint au obținut Anca Drăgulescu - clasa a XII-a și Petru Cotruț - clasa a XI-a. Anca Drăgulescu a primit și o distincție specială: Special Prize for the best result of a female contestant in Asian Physics Olympiad - premiul pentru cea mai creativă participantă la Olimpiadă.

„Coordonatorul lotului de Fizică, domnul profesor Adrian Dafinei, ne-a explicat că la acest concurs participă cele mai bune echipe din lume și că această invitație - a unei echipe europene - este cu totul excepțională și reprezintă un gest de mare apreciere din partea organizatorilor. Am decis să le oferim toată susținerea de care aveau nevoie și ne bucurăm că le-am putut fi aproape!”, potrivit lui Tudor Vlad, președintele Fundației eMAG pentru Educație. Deplasarea a fost susținută de BCR și Fundația eMAG pentru Educație prin programul Hai la Olimpiadă!

Datorită rezultatelor foarte bune obținute până în prezent, România este singura țară din afara Asiei care a fost invitată, pentru al treilea an consecutiv, să participe la Olimpiada Asiatică de Fizică. Competiția a reunit 24 de țări, fiecare țară fiind reprezentantă în concurs de către un număr de opt participanți.