Nu a uitat, însă, nici de SpaceX, companie pentru care Musk pregătește un eveniment de amploare în perioada următoare. Antreprenorul a răspuns unei întrebări adresate pe contul de Twitter referitor la momentul în care vom vedea în teste și primele rachete destinate transportului de persoane pe Lună, Falcon Heavy.

Răspunsul său: la începutul acestei toamne va fi lansarea primei rachete de acest gen. În luna mai, SpaceX (care s-a bucurat de câteva milestone-uri în ultima vreme, testele de decolare și aterizare a rachetelor refolosibile derulându-se cu succes de fiecare dată) a testat mecanismul de boost al Falcon Heavy, racheta care ar putea ajunge să ne ducă mai departe de Lună prin 2025, și anume pe Marte.

Falcon Heavy are capacitatea de a ridica în orbită o încărcătură de peste 54 de tone metrice (echivalentul în masă al unui Boeing 737 încărcat cu pasageri, echipaj, bajage și combustibil), iar primii oameni ar putea ajunge pe Lună la bordul acestei rachete în 2018. Întreaga călătorie este estimată la cel mult o săptămână.

Sursa foto: https://www.ted.com/