Detaliile tranzacției nu au fost făcute publice, dar ambele platforme funcționează pe bază de tokenuri, iar ulterior în acest an cele două comunități vor primi un update privind mecanica acestora.

Scopul tranzacției este să permită dezvoltarea de plăți online cu ajutorul criptomonedelor. Odată ce soluția Utrust va fi integrată în produsul dezvoltat de Elrond, pașii următori vor fi să ofere partenerilor acces la decentralized finance (DeFi) și blockchain staking. De asemenea, un alt obiectiv e să transforme procesarea plăților dintr-un cost într-un venit pentru comercianți.

„Procesatorii de plăți oferă timpi de settlement foarte lenți, iar comercianții trebuie să plătească între 3 și 11% pentru fiecare tranzacție”, a declarat CEO-ul Elrond, Beniamin Mincu.

„Plăți care să fie corecte, instantanee și ieftine sunt pasul înainte de care aveam nevoie. Și cum ar fi ca în loc să iei comision de la comerciant pentru procesarea tranzacțiilor, îi poți compensa chiar pe ei?”, a mai declarat acesta, conform Coindesk. Procesul se numește Merchant Yield.

„În Web3, noua generație de internet care integrează tehnologie blockchain, plățile vor fi procesate instantaneu, global și la un cost nesemnificativ. Obiectivul nostru principal este de a permite acest lucru comercianților din întreaga lume. Cel de-al doilea produs la care vom lucra împreună cu cel mai nou membru al familiei Elrond este Merchant Yield, o soluție de procesare a plăților DeFi-first, care va oferi un plus de randament pentru comercianți, în loc să le solicite acestora să plătească un procent din valoarea tranzacționată”, spune Beniamin Mincu, CEO Elrond Network.

Utrust este o companie din Portugalia condusă de Sanja Kon din postură de CEO și este înregistrată în scopuri de reglementare în Estonia. Procesează plăți în Bitcoin, Ethereum, DASH, USDT, dar are și tokenul propriu UTK.

Anterior Elrond a achiziționat și procesatorul Twispay

Anterior achiziției Utrust, Elrond a cumpărat în octombrie 2021 compania Twispay, care oferă tot procesare de plăți. Compania achiziționată atunci avea și avantajul că avea licență de procesator de plăți de la Banca Națională a României.

Achiziția include transferul integral al acțiunilor Capital Financial Services Ș.A., care ar putea astfel permite startup-ului Elrond să faciliteze utilizatorilor săi accesarea de servicii financiare, în deplină conformitate cu reglementările în vigoare.

„Elrond are ca obiectiv crarea unei infrastructuri pentru un sistem financiar global de mare viteză, transparent și ușor de accesat de oricine. Suntem în conversație cu toate autoritățile competente, asigurându-ne că operăm în concordanță cu legislația europeană. Transferurile de fonduri efectuate aproape instantaneu, la costuri de 100 de ori mai mici, cu mai multă transaprență, la orice oră din zi și noapte ar aduce beneficii utilizatorilor, comercianților, dar și instituțiilor financiare”, spune Beniamin mincu, CEO Elrond Network.