UPDATE: Black Friday 2019 începe la eMAG pe 15 noiembrie dimineața, iar compania a prezentat câteva dintre produsele care vor avea reduceri în cadrul evenimentului de shopping. Produsul surpriză de anul acesta? Un Ferrari cu reducere de 45.000 de euro, de la 308.000 euro la 263.000 de euro! Descoperă și restul produselor care vor fi la ofertă de Black Friday la eMAG.

----

Românii sunt adepții cumpărăturilor și sunt ahtiați după reduceri, iar asta este evident după vânzările de Black Friday care cresc la fiecare ediție. După cum spuneam, românii cumpără televizoare, telefoane, laptopuri, produse din categoria Fashion și articole sportive, electrocasnice, accesorii pentru casă și grădină, produse de îngrijire personală pentru adulți și copii, mobilă, jucării și anvelope.

Multe magazine deja au început campaniile de reduceri, însă multă lume așteaptă dată de 15 noiembrie, momentul în care eMAG va da drumul reduceri. Vezi aici ghidul eMAG de Black Friday 2019.

Ce să știi despre Black Friday 2019 la eMAG și cum să prinzi ofertele

Sfaturi de Black Friday: eMAG îți recomandă să ai aplicația eMAG instalată pe telefon și actualizată la cea mai recentă versiune disponibilă, iar toate datele tale precum adresa de livrate să fie stocate deja. Că și în anii trecuți îți este recomandt să-ți salvezi datele cardului în aplicație sau pe site.

Black Friday la eMAG înseamnă și reduceri de la partenerii din Marketplace. De asemenea, ți se recomandă să te abonezi la newsletterul eMAG pentru a fi la curent cu toate noutățile, reducerile și produsele vedetă din cel mai așteptat eveniment de shopping al anului.

După ce ai ales produsul preferat și l-ai comandat, acesta este rezervat automat pentru tine, iar livrarea se va face în showroom, prin curier, la un oficiu poștal sau în easybox, după cum preferi.

Easybox devine o soluție tot mai bună pentru foarte mulți bucureșteni. Clienții eMAG au efectuat comenzi din peste 1.000 de categorii cu livrare la easybox în primul an de la lansare. Doar în București, unul din cinci clienți a preferat această modalitate de livrare. Cea mai valoroasă comandă cu livrare la easybox din acest an a fost de 13.000 lei, iar clientul care a cumpărat cel mai mult a plătit în total 50.000 lei.

La campania Black Friday 2018 au fost incluse în promoție peste 3.000.000 de produse, cărora li s-au adăugat oferte speciale de la 6.100 de parteneri din Marketplace. Printre acestea s-au numărat bilete de avion și la festivaluri, pachete turistice, servicii de înfrumusețare, ceasuri de lux sau metale prețioase.

În 2018, eMAG a înregistrat 9.5 milioane de vizite, ce ar fi concretizate în 227 ani, 341 zile, 16 ore petrecute de clienți pe site-ul eMAG. Doar în primele cinci secunde numărul de comenzi a fost de 21.170.

Sfaturi dacă nu vrei să cumperi de Black Friday 2019 de la eMAG

Multe magazine s-ar cu oferte care mai de care mai tentate în această perioadă, însă multe oferte sunt țepe. Cum ar trebui să te protejezi de fraude online dacă faci cumpărături de la magazine mai puțin cunoscute.

Poliția Română și specialiștii CERT-RO au întocmit un scurt ghid menit să ne protejeze de fraude online.

Atunci când navigaţi pe web de pe orice dispozitiv, asiguraţi-vă că această conexiune este securizată prin HTTPS, unde pictograma unui lacăt îți spune că pagina accesată este securizată.

Nu faceţi niciodată click pe un link sau o anexă dintr-un e-mail sau SMS nesolicitat. Evitaţi operatorii economici care nu afişează date de contact complete (adresă, telefon, cod unic de identificare fiscală) şi care se rezumă la o simplă adresă de e-mail.

De Black friday 2019 aveți grijă să nu plătiţi în avans bunurile comandate prin internet de la persoane necunoscute. În acest caz poți alege plata ramburs și deschiderea coletului la primire.

Refuză tranzacția dacă ți se cere codul PIN. Este normal să vi se ceară codul CVV (format din 3 sau 4 cifre, inscripţionat pe card), dar nu și PIN-ul.

Nu în ultimul rând, dacă știi deja ce produs ai vrea să cumperi verifică prețul în mai multe magazine înainte de începerea reducerilor deoarece unii comercianți cresc artificial prețul unui produs și apoi zic că e o reducere, dar tu nu ai plătit mai puțin.

Ar fi bine să cunoști produsul, specificațiile acestuia și să te informezi înainte de achiziție citind review-uri pe internet.

Vezi aici ce trebuie să faci dacă ai comandat ceva de Black Friday 2019, dar nu ți-a plăcut și vrei să-l returnezi.