În încercarea de a încuraja plățile cu cardul, și de a descuraja plata ramburs, eMAG a luat o măsură care, cel mai probabil, îi va nemulțumi pe cei obișnuiți să opteze pentru plata la curier pentru comenzile lor.

Vestea vine de la mobilissimo.ro, iar această taxă a fost descoperită de către cititorii site-ului. În momentul în care utilizatorii trimit comanda din coș și ajung la secțiunea de ”Detalii comandă”, unde trebuie să aleagă adresa și modalitatea de livrare, dar și modalitatea de plată.

Care e taxa de ramburs la eMAG înainte de Black Friday

În dreptul rubricii ”Plata ramburs”, eMAG afișează acum următorul mesaj: ”Ramburs la curier - Aceasta metoda de plata poate presupune costuri suplimentare. Plata online cu cardul este gratuita”. După bifarea opțiunii, textul se schimbă în ”Taxa pentru procesarea platii la livrare: 5 Lei. Plateste cu cardul online si evita costurile suplimentare. Vei plati in momentul in care comanda va fi livrata”. Prețul produsului este apoi actualizat.

E de înțeles că un gigant de talia eMAG vrea să încurajeze plata cu cardul, să își reducă riscurile de produse făcute retur din motive de neplată și să își reducă costurile operaționale, dar măsura de a taxa în plus utilizatorii nu pare să fie foarte bine primită. Cei de la Mobilissimo militează pentru introducerea unei reduceri pentru plata cu cardul, în pofida acestei taxe la plata ramburs, asta pentru a oferi oamenilor un motiv să achite cu plata pe eMAG.

Măsura vine și chiar înainte de Black Friday 2019, iar eMAG explicat de mai multe ori că sunt mulți care fac comenzi cu plata ramburs, după care refuză coletele.

Amuzant este faptul că pe site-ul eMAG există o listare pentru ”Taxa ramburs”, ca și cum ar fi un produs. Aceasta pagină apare dacă faci o căutare cu ”Taxa ramburs eMAG” pe Google.

Compania nu a trimis un comunicat oficial odată cu introducerea acestei taxe, dar vom actualiza articolul cu poziția oficială a eMAG, dacă va exista una.

În cadrul conferinței retailArena, organizată de colegii noștri de la wall-street.ro, Robert Berza, General Manager Fashion Days, a precizat faptul că această taxă pe livrările cu plata ramburs la curier ar urma să fie implementată și de Fashion Days. Mai multe detalii puteți afla din acest material.