Cu noile imprimante și multifuncționale, utilizatorii se pot bucura de printare mobilă, fără bătăi de cap și de un cost pe pagină redus. Odată cu prezentarea noilor echipamente EcoTank, Epson anunță și lansarea oficială a parteneriatului cu Usain Bolt. Renumitul sprinter, care a câştigat aurul olimpic de 8 ori, va fi ambasadorul campaniei pentru promovarea imprimantelor Epson EcoTank.

„Fill and Chill” – „Realimentează și relaxează-te” este motto-ul pe care Usain îl va pune în practică, având la bază avantajele imprimantelor Epson EcoTank ce sunt livrate cu cerneală pentru până la 3 ani4. Motto-ul stă la baza unei campanii TV, care se va derula în Marea Britanie și Germania, dublată de panouri publicitare, campanii online, in-store și pe rețelele de socializare.

De la lansarea gamei de imprimante EcoTank în anul 2010, Epson a vândut peste 60 de milioane de unități în întreaga lume. Imprimantele EcoTank le oferă utilizatorilor posibilitatea de a economisi până la 90% din costurile generale de imprimare și vin echipate cu recipiente de cerneală cu randament ridicat, special concepute pentru a alimenta eficient și facil rezervoarele de cerneală integrate. Cu un design compact și conectivitate completă Wi-Fi și Wi-Fi Direct, imprimantele pot fi instalate și integrate cu ușurință în orice casă sau birou. Noile modele EcoTank sunt compatibile cu aplicația Epson Smart Panel, ceea ce permite utilizatorilor configurarea și controlarea lor (monitorizarea, imprimarea, scanarea etc.) cu ajutorul dispozitivelor smart.

EcoTank înseamnă printare fără cartușe de cerneală

Rezervoarele de cerneală de mare capacitate din echipamentele EcoTank permit alimentarea eficientă, iar recipientele de cerneală special create pentru aceată gamă sunt proiectate astfel încât să poată fi realimentate doar culorile consumate.

Aceste imprimante economice au în cutie recipiente de cerneală care vor asigura necesarul pentru până la 3 ani de funcționare. Modelele EcoTank L1210, L1250, L3250, L3260 și L5290 sunt livrate cu cerneală suficientă pentru a imprima până la 8.100 de pagini alb-negru și 6.500 de pagini color, în timp ce modelele EcoTank L4260, L6260, L6270 și L6290 au la livrare suficientă cerneală pentru a imprima până la 14.000 de pagini alb-negru și 5.200 de pagini color. În momentul în care va fi necesară realimentarea cu cerneală, un set accesibil de recipiente oferă echivalentul a până la 66 de cartușe de cerneală2.

Toate noile modele de imprimante Epson EcoTank au la bază tehnologia Micro Piezo Heat-Free, tehnologie ce permite înregistrarea unui consum redus de energie și o nevoie mai mică de piese de schimb. Capul de imprimare este, de asemenea, preinstalat, astfel încât configurarea imprimantei este un proces lipsit de complicații. Modelele L6260, L6270 și L6290 folosesc, în plus, tehnologia capului de printare Epson PrecisionCore, una dintre cele mai rapide tehnologii de imprimare cu jet de cerneală din lume.

În condițiile în care din ce în ce mai mulți angajaţi lucrează de acasă, având o viață de familie mai aglomerată, noile imprimante Epson EcoTank sunt binevenite în orice cămin sau birou mic. Costurile reduse de funcționare și confortul imprimării flexibile, fără cartușe de cerneală, cu o conectivitate mobilă optimizată, fac ca noile noastre modele EcoTank să se potrivească tuturor utilizatorilor”, declară Simona Decuseară, National Sales Manager la Epson România şi Bulgaria.

Cum evoluează piața de printing după pandemie

Numărul paginilor printate la nivel global a scăzut considerabil pe fondul pandemiei, potrivit informațiilor puse la dispoziție de Alina Silvestru, Sales Manager Transactional & Marketing Manager Epson Romania & Bulgaria.

Astfel, Un studiu IDC realizat în 2020 ne arată că, la nivel mondial, totalul volumului de pagini imprimate acasă și la birou a scăzut cu aproximativ 14% în 2020 comparativ cu 2019. Mai exact, 2.8 trilioane de pagini au fost imprimate la nivel global, în 2020.

Pandemia a accentuat și diferențele de volum în ceea ce privește paginile imprimante pe dispozitive laser în comparație cu cele imprimate pe dispozitive inkjet. Astfel, s-a constatat o scădere a paginilor imprimate pe echipamente laser, cu 16% în anul 2020 comparativ cu 2019.

Majoritatea a tipărit documente legate de muncă în 2020, chiar și acasă, iar 50% din documentele printate folosind echipamentele de acasă au ținut de locul de muncă.

Potrivit Alinei Silvestru, estimările Epson pentru anul 2025 arată în felul următor: vor fi 2,3 trilioane de pagini imprimate la nivel global, circa 4,4 milioane de pagini tipărite pe minut, sau echivalentul a 39 de terenuri de fotbail.

Piața locală, în creștere

În România, a existat o creștere a pieței cu circa 47% în ceea ce privește volumul. 56% din totalul imprimatelor vândute sunt cu tehnologie inkjet, iar acest segment a înregistrat o creștere de la an la an de 66%.

Imprimantele cu rezervoare de cerneală (precum cele EcoTank) au crescut cu 19%, ajungând să reprezinte 33$ din totalul imprimantelor inkjet de pe piață.

Vânzările Epson au crescut cu 23% YoY, ajungând la o cotă de piață totală de 65% pe segmentul imprimantelor cu rezervoare de cerneală.