Aceste noi scanere reduc cerințele privind spațiul de birou și le oferă utilizatorilor versatilitatea de a alege cea mai potrivită cale pentru mediile de tipărire.

Cu ajutorul unei simple pârghii, aceste scanere pot trece cu ușurință de la un traseu de retur în U al mediilor de tipărire la un traseu drept, oferind o gestionare mai flexibilă a mediilor de tipărire pentru o gamă mai largă de documente, de la pașapoarte la formate de hârtie lungi, la viteze cuprinse între 30 și 40 ppm, în funcție de model.

Scanarea wireless este posibilă pe ES-C320W și ES-C380W, iar datorită includerii Epson ScanWay cu ES-C380W utilizatorii pot folosi produsul ca o soluție autonomă, scanând și selectând fluxuri de lucru de pe panoul cu ecran tactil al produsului, eliminând astfel necesitatea unui PC.

Utilizatorii pot scana către servicii populare bazate pe cloud, inclusiv OneDrive, Sharepoint online și Microsoft Teams, utilizând Epson Connect.

Toate modelele includ o gamă de tehnologii de îmbunătățire a imaginii și a textului, inclusiv procesarea OCR (recunoașterea optică a caracterelor), funcții de protecție a documentelor și de simplificare a selecției destinației sau a fluxului de lucru.