Epson a lansat de curând modelul Epson EF-100W/B. Acesta este cel mai mic model laser 3LCD din lume și are avantajul că poate proiecta oriunde – pe perete, pe tavan sau pe podea - și poate fi folosit zilnic, timp de 10 ani, fără a necesita înlocuirea sursei.

Sursa de lumină laser are o durată de viață îndelungată, de până la 20.000 de ore de funcționare, oferind o soluție pe termen lung, care nu necesită întreținere.

Epson EF-100W/B (varianta de culoare albă, respectiv neagră) este bun pentru proiecții de mari dimensiuni, fiind capabil să redea imagini cu diagonala de până la 150 inci (380 cm).

Unii utilizatori sunt reticenți la ideea de a înlocui televizorul cu un videoproiector. Iată câteva mituri legate de videoproiectoare de la Epson:

Proiectoarele sunt pentru ocazii speciale, iar televizoarele pentru uz zilnic.

Da, este încântător să urmărești filme sau programe sportive pe un ecran mare, de 150 de inci. O astfel de vizionare te transpune mai ușor în mijlocul acțiunii, simți că faci parte din acțiune. Ai aceeași senzație când te uiți la televizor? Este la fel când vrei să te uiți la știri sau seriale? Unui televizor nu îi poți ajusta dimensiunea ecranului, pentru a se potrivi programului, în schimb un proiector îți oferă flexibilitatea de a alege dimensiunea imaginii pe care o doreşti. Poți urmări programele zilnice la o diagonală de 70 de centimentri, de pildă, iar apoi poți trece la un ecran mai mare pentru divertisment. Un proiector îți permite oricând să stabilești dimensiunea imaginii pe care vrei să o urmărești. Mai mult de atât, Epson EF-100 W/B îți permite să proiectezi chiar și pe tavan sau pe podea.

Pentru proiectoare ai nevoie de întuneric, televizoarele funcționează perfect și pe lumină.

Cele mai noi proiectoare de home-cinema Epson oferă imagini luminoase și pline de culoare, chiar și la lumina zilei. Ceea ce înseamnă că proiectoarele pot fi folosite la fel ca televizoarele – și în lumină naturală, dar şi în medii mai întunecoase, pentru orice fel de proiecție, la o calitate excelentă.

În plus, cu Epson EF-100W/B dispare și problema imaginilor instabile sau distorsionate, datorită funcției de reglare automată a imaginii proiectate.

Proiectoarele sunt greu de instalat și de configurat şi afectează design-ul camerei

Dacă te gândești că trebuie să te chinui să instalezi un proiector pe tavan și ai nevoie de spațiu special pentru el, ei bine află că cele mai noi proiectoare de home cinema sunt versatile și flexibile și le poți așeza oriunde. Epson EF-100W/B, de pildă, este cel mai mic proiector laser de la Epson, având o lungime de doar 23 centimetri, are o carcasă ușoară și compactă, cu un design simplu și elegant, alb sau negru, și o greutate de 2,7 kilograme. Este compact, portabil - poate fi amplasat oriunde și proiectează în orice direcție.

Pe lângă portabilitate, modelul EF-100W/B este simplu și rapid de configurat, „Ghidul de prezentare” fiind de mare ajutor pentru configurarea proiectorului. De asemenea, telecomanda simplifică navigarea prin interfața intuitivă. Este simplu de accesat și conținutul de pe telefon, tabletă, DVD player, din consola de jocuri sau de pe laptop, printr-un cablu HDMI. De asemenea, proiectorul poate reda conținut online, de pe dispozitive precum Amazon Fire TV, Google Chromecast, Roku și Apple TV.

În plus, proiectorul ocupă mai puțin spațiu decât un televizor, în condițiile în care ecranul proiectat poate dispărea la o simplă apăsare a unui buton, fiind cu adevărat o soluție flexibilă.

Proiectoarele nu rezistă mult, trebuie schimbate des, comparativ cu un televizor.

Noile videoproiectoare Epson, cu sursă de lumină laser, au o durată de viață extinsă. Sursa de lumină laser a proiectorului EF-100W/B are o durată de viaţă îndelungată, de până la 20.000 de ore de funcţionare, şi oferă o soluţie pe termen lung, cu minimă întreţinere. Proiectorul poate fi folosit zilnic, timp de zece ani, fără să fie necesară înlocuirea sursei.

În concluzie, proiectoarele home cinema pot lua locul televizoarelor, în condițiile în care poți urmări orice vrei pe ele și te poți și juca. Iar prețul este mult mai avantajos, în comparație cu un televizor. De exemplu, prețul modelului EF-100W/B pornește de la 3.700 de lei şi îți poate oferi o imagine de până la 150 inci (380 cm), în vreme ce un televizor cu aceeaşi diagonală este mult mai costisitor.