Acceleratorul IoT Ericsson le va permite companiilor să dezvolte soluții IoT folosind Azure, în esență fiind conectate direct la ecosistemul de operatori mobili prin serviciul de management al conectivității oferit de Platforma de Conectare a Dispozitivelor (DCP), parte a Acceleratorului IoT Ericsson.

Acceleratorul IoT Ericsson, o soluție orizontală pentru industrii, bazată pe cloud, cuprinde servicii pentru platforme și servicii near product pentru operatori telecom și industrii selectate și oferă un set de funcționalități care permit crearea și implementarea rapidă a soluțiilor pentru IoT.

Serviciul de management al conectivității din cadrul Acceleratorului IoT îi ajută pe operatorii telecom să proiecteze, lanseze și dezvolte oferte de administrare de conectivitate IoT pentru companii care necesită conectivitate celulară. Mai mult, acest serviciu le oferă companiilor control total și funcții de automatizare pentru a gestiona mai ușor conectivitatea dispozitivelor IoT.

Prin colaborarea cu numărul tot mai mare de operatori telecom conectați la Ericsson DCP, aceștia pot răspunde nevoilor companiilor globale fără a fi nevoiți să facă investiții individuale. Astfel, platforma le oferă companiilor o experiență de servicii unitară pentru toate dispozitivele.

De exemplu, Grundfos (unul dintre cei mai mari producători de pompe de apă din lume) a testat oferta pre-integrată pusă la dispoziție de Ericsson și Microsoft pentru a-și administra pompele de apă inteligente conectate la Internet.

”Cel mai recent studiu Ericsson Mobility Report arată că, în 2018, Internetul Tuturor Lucrurilor va depăși telefoanele mobile pentru a reprezenta cea mai mare categorie de dispozitive conectate”, a spus Niklas Heuveldop, Chief Strategy Officer și Head of Technology and Emerging Business, Ericsson.

Compania suedeză a lansat în luna aprilie a anului trecut acceleratorul axat pe zona de internet of things, cu scopul de a ajuta companiile să creeze mai ușor și fără costuri foarte mari soluții pentru această industrie.