SkillView, ideea lui Răzvan Avram, un tânăr programator de 27 de ani, a primit 20.000 de euro din partea investitorilor clujeni, precum și de la Sergiu Biriș, fondatorul Trilulilu și Zonga, și Cristian Anghel, unul dintre investitorii Risky Business, scrie 150sec.com.

În urma acestei investiții, startup-ul din Timișoara ajunge să fi evaluat la 200.000 de euro, iar fondatorii săi vor să se concentreze pe dezvoltarea companiei și pe atragerea clienților. SkillView este o platformă online unde firmele de IT se pot înscrie și pot testa candidații pentru angajare prin intermediul programării în timp real pe site. În luna octombrie a anului trecut, SkillView a câștigat competiția Imprezzio Idea Challenge din Cluj.

"SkillView va permite foarte curând ca specialiști externi să intervieveze candidați pentru orice post în orice companie, devenind astfel un marketplace pentru interviurile de angajare", ne-a spus Răzvan.

De exemplu, o companie de IT care trebuie să angajeze o persoană de marketing, pentru care nu are niciun skill de intervievare, va putea să plătească un specialist al industriei de marketing să facă interviurile pentru ea, obținând, astfel, cel mai bun candidat, o persoană calificată pentru acel post.

SkillView nu este prima investiție a Risky Business. Fondul de investiții a finanțat deja cu 70.000 de euro Ebriza, o casă de marcat online. Alături de Ebriza, SkillView a făcut parte din cele 14 echipe care au trecut prin acceleratorul Risky Business.

Ce e SkillView? E o platformă online unde firmele de IT se pot înscrie și pot testa candidații pentru angajare prin intermediul programării în timp real pe site, în 13 limbaje. De asemenea, există diferite teste - de la interviuri video, până la formulare cu întrebare și răspuns. SkillView vrea să simplifice procesul de recrutare și să elimine din numeroșii pași de la intenție la angajare.