Investiția în platformă se ridică la 200.000 de euro și aparține antreprenorului Cristian Onețiu și asociaților companiei CITR Resources.
Lansarea platformei EuroIMM are loc după o perioadă de 12 luni în care echipa de proiect, formată din antreprenori, consultanți și specialiști, a analizat ecosistemul antreprenorial european și a identificat resursele la care au acces fondatorii din țările Uniunii Europene.
Mai departe, concluziile au fost transpuse în 30 de secțiuni specializate ce oferă 100 de cursuri video exclusive și 100 de resurse premium, instrumente digitale personalizate de gestionare a afacerii și sprijin în dezvoltarea planului de business.
Mai mult, EuroIMM aduce împreună 20 de mentori și experți care să-i ghideze pe fondatorii din comunitate în procesul lor de schimbare a atitudinii antreprenoriale spre un proces de creștere a afacerilor.
"Am interacționat în ultimii 20 de ani cu mii de antreprenori europeni, furnizori, clienți și parteneri de business, și am văzut ce fac diferit «Europrenorii», adică întreprinzătorii din Europa. Aceste interacțiuni m-au determinat să inițiez ceva similar în România, pentru ca fiecare antreprenor să aibă șanse egale la informație, educație și instrumente de lucru moderne”, afirmă Onețiu.
Timp de 12 luni, o echipă de peste 10 specialiști a cercetat ecosistemul de antreprenoriat din Europa și a contribuit la implementarea ideii, având în minte cine sunt în momentul de față antreprenorii români, ce nevoi și provocări au aceștia.
Mai mult de jumătate dintre antreprenori au nevoie de sprijin pe zona de planificare a afacerii (business plan), iar platforma EuroIMM le vine acestora în întâmpinare oferindu-le instrumente digitale de proiectare și dezvoltare a afacerii. Totodată, inițiativa răspunde nevoii de digitalizare a business-urilor autohtone, oferind antreprenorilor mobilitate, iar funcționalitățile administrative simplifică gestiunea resurselor materiale și umane și fluidizează administrarea business-ului.
“România este pe ultimul loc în Europa privind educația financiară și se află în top 3 țări care nu întocmesc niciun plan de afaceri, cu un procent de 25%. Prin resursele de invățare și secțiunea Plan de afacere, Platforma EuroIMM va schimba atitudinea antreprenorilor și se adresează întreprinzătorilor români dornici să își crească afacerile la standarde europene, astfel încât România să devină mai antreprenorială”, a declarat Claudiu Vrînceanu, expert în comunicare și antreprenoriat, unul dintre specialiștii care au analizat ecosistemul de business din Europa.
Platforma EuroIMM conține cele 7 elemente-cheie pe care antreprenorii europeni le-au parcurs pentru a deveni performanți:
- Învățare (Cursuri, resurse premium, podcasturi, etc)
- Planificare în business (Analiza competiției, Business Canvas, Plan de afacere, Indicatori de performanță)
- Sistem electronic integrat (Project Management, CRM, ERP, Business Intelligence)
- Networking
- Finanțare
- Mentori și specialiști
- Marketplace
"Ne propunem să arătăm antreprenorilor locali cum se face business ca afară. Să realizăm un «upgrade de atitudine», competențe și instrumente de management pentru creșterea afacerilor. Cei care se află la început de drum vor găsi inspirație și informații relevante pentru a-și construi un model de afacere viabil în timp ce aceia care au început deja de ceva timp afacerea, vor putea să optimizeze procesele interne și să crească valoarea adăugată în piață. Cât despre «Europrenorii» care sunt în zona de creștere, aceștia vor putea controla afacerea fără să fie implicați în zona operațională, crescând în același timp cota de piață și profitabilitatea", a declarat Cristian Onețiu.
Echipa proiectului își propune ca 100.000 de antreprenori români să interacționeze direct cu Platforma EuroIMM prin evenimente, mentorat, întâlniri ale «Europrenorilor», acces în platformă și beneficii de învățare, planificare, webinarii, finanțare și sprijin zilnic.