Au apărut informații în presă potrivit cărora Coinbase urmează să primească o nouă rundă de investiții în valoare de 500 de milioane de dolari, potrivit unor surse ale publicației Recode, citată de Business Insider. Astfel, Coinbase, cel mai mare schimb valutar de criptomonede din lume, ar fi estimat la 8 miliarde de dolari.

Aceasta ar însemna o creștere considerabilă a valorii sale, având în vedere că startup-ul a fost evaluat la 1,6 miliarde de dolari în august 2017, atunci când a ridicat cea mai recentă rundă de investiții de 100 de milioane de dolari. Mai mult decât atât, la o evaluare de 8 miliarde de dolari, Coinbase ar deveni una dintre cele mai valoroase companii private din Statele Unite.

Business Insider mai scrie că startup-ul ar fi devenit profitabil în 2018, chiar dacă a avut loc o depreciere semnificativă a uneia dintre ofertele platformei de criptomonede. În plus, Coinbase s-a remarcat ca fiind unul dintre cei mai prolifici cumpărători din industria de criptomonede, cu achiziții prin care își propune să-și extindă gama de servicii. În luna aprilie, Coinbase a cumpărat Earn.com, firma care te plătește cu Bitcoin ca să faci treaba altora. Tranzacția s-a ridicat la 20 de milioane de dolari. În trecut, un startup fondat de români, Memo.ai, a fost achiziționat de Coinbase.