Compania, care se definește ca fiind ”smartphone only bank”, este pe cale să primească o investiție care ar putea urca evaluarea sa la 1,5 miliarde de dolari, scriu cei de la Financial Times. La ultima rundă de finanțare, din luna noiembrie a anului trecut, fintech-ul fusese evaluat la 356 de milioane de dolari.

Monzo este în discuții cu fondul de investiții Accel Partners, care, pe lângă investiția în UiPath (în valoare de 30 de milioane de dolari), a făcut primele investiții în companii mamut precum Facebook, Dropbox și Spotify. Finalizarea negocierilor pentru cea mai nouă rundă de investiții ar urma să aibă loc undeva spre finalul anului în curs.

Oficialii Monzo, care au fost prezenți la București în primăvara acestui an în cadrul conferinței Future Banking, organizată de wall-street.ro, spun că au ajuns să adauge câte 18.000 de noi clienți în fiecare săptămână, iar în următorii doi ani și-au planificat să ajungă la 4 milioane de clienți.

”Am început acum 3 ani pentru că voiam să oferim o alternativă pentru bănci”, declara la București Tristan Thomas, head of marketing and community în cadrul Monzo.

Ce servicii oferă Monzo?

Monzo oferă un cont curent la care ai atașat un card de debit. Prin intermediul contului îți poți încasa salariul și realiza diverse plăți. Aceștia îți oferă și funcția de direct debit, destinată plăților recurente.

Îți poți încărca contul prin transferuri bancare din alte conturi pe care le deții sau prin intermediul aplicațiilor Apple Pay și Android Pay. Utilizatorii Monzo își pot trimite bani instant între ei prin selectarea, din lista de contacte, a destinatarului.

Aplicația îți emite lunar un raport al operațiunilor în care vezi pe ce produse și activități ai cheltuit cei mai mulți bani. De asemenea, în urma fiecărei plăți primești o notificare imediat prin intermediul aplicației. Monzo nu percepe comisioane pentru plățile cu cardul în străinătate sau pentru tranzacțiile online efectuate într-o valută străină.

Retragerile de la bancomat de până la 200 de lire sunt gratuite, sumele care depășesc acest prag vor fi comisionate cu 3% din valoare.