Guvernul regional din orașul Nanjing a anunțat planul pentru lansarea unui fond de investiții de 1,4 miliarde de dolari, potrivit coindesk.com. Proiectul va fi finanțat printr-un parteneriat public-privat.

Pe lângă guvernul regional va mai contribui Yuandao Capital, un fond lansat de Yuan Dao, șeful alienței industriei de blockchain din universitățile din China. O altă firmă de investiții din China care va contribui cu bani și expertiză va fi Jolmo Investment Management, o firmă din Nanjing.

Guvernul va contribui cu 30%, iar ceilalți 70% vor veni din sectorul privat. Cum vor fi împărțiți banii din interiorul fondului?

30% din bani se vor duce către startup-uri early stage și inovații din universitățile din China. 40% din fonduri vor fi către companii industriale tradiționale care sunt dispuse să implementeze tehnologia blockchain, iar restul banilor vor fi folosiți pentru susținerea unor proiecte de criptomonede.

Nu este prima regiune din China care susține astfel de proiecte prin fonduri de investiții. Hangzhou și Shenzhen au investit 1,6 miliarde de dolari, respectiv 80 de milioane de dolari. Blockchain-ul e susținut la nivel de stat în China, președintele Xi Jinping anunțând acest lucru într-o întâlnire din mai cu cercetătorii.