Eyeware este tech startup înființat în Elveția în 2016, un spin-off al institutului de cercetare Idiap Research Institute și EPFL. Startup-ul cofondat de Șerban Mogoș dezvoltă software de eye tracking folosind camere 3D consumer-level (cum ar fi Microsoft Kinect, Intel Realsense) în loc de hardware specializat (eye trackere cu infraroșu) care funcționează doar în fața unui ecran.

Algoritmul Eyeware permite observarea privirii într-un câmp vizual de 35x mai mare, pentru detectarea atenției, controlul prin privire și interacțiunea cu device-uri inteligente.

Tehnologia dezvoltată de startup-ul elvețian, fondat de Șerban Mogoș, Kenneth Funes și Bastjan Prenaj, poate fi folosită în industrii precum sănătate, social robotics, automotive, smart home, automatizări industriale, publicitate.

Runda de finanțare în valoare de 1,9 milioane de franci elvețieni a fost una de tip seed, iar banii au fost oferiți de High-Tech Gründerfonds (HTGF) – un investitor de tip seed care a făcut până acum investiții totale în valoare de 892,5 milioane de euro și are în portofoliu 500 de startup-uri susținute financiar -, alături de TRUMPF Venture GmbH, Swiss Startup Group și Zurich Kantonalbank.

Capitalul obținut de Eyeware va fi folosit pentru crearea unui kit pentru zona de consumer a tehnologiei de tracking 3D. În plus, fondatorii startup-ului plănuiesc să mărească echipa și să extindă parteneriatele în Statele Unite și China.

”Viziunea noastră este de a permite comunicarea cu roboții într-un mod natural și intuitiv, la fel cum ai face-o cu un prieten care stă în fața ta. Tehnologia prin care se face observarea privirii este una care va schimba paradigma comunicării între oameni și roboți sau device-uri și va face interacțiunea noastră cu acestea mult mai accesibilă și intuitivă”, a declarat Kenneth Funes, cofondator și CEO al Eyeware.

Foto: https://depositphotos.com