Fondul lansat de firma care mai are birouri și în Menlo Park, Beijing sau Shenzen, vizează startup-uri din Europa și Statele Unite aflate în faza de scalare a afacerilor.

Potrivit VentureBeat, Silk Ventures a fost creat în 2015 și este susținut de guvernul chinez. Până acum a funcționat ca un accelerator, ajutând, în același timp, companiile din China să pătrundă pe piețe internaționale, cât și startup-uri din diverse țări să-și dezvolte afacerile în această țară.

Suma de care dispune fondul creat de Silk Ventures va fi folosită pentru ajutorarea startup-urilor care au nevoie de finanățări de tip Serie A, care derulează afaceri pe zona de inteligență artificială, internet of things, robotică, fintech, sau tehnologii pentru zona medicală, și care, evident, vor să aibă o prezență în China. Până în acest moment, compania a ajutat peste 40 de startup-uri să își crească afacerile în China, iar pe listă se numără Revolut, TeachPitch, Gamewheel, Verv, Digital Fineprint.

Nu este prima inițiativă de acest gen venită din partea autorităților chineze. În 2016, o firmă de investiții din China, Cocoon Networks, punea la bătaie 715 milioane de dolari pentru startup-urile europene care doreau să se dezvolte în China, în timp ce IDG Capital Partners lansa un fond cu o valoare de 1 miliard de dolari alături de o firmă din Silicon Valley, Breyer Capital.