Pe 24 mai, absolvenții și-au prezentat startup-urile în cadrul unui eveniment de Pitching Day, în compania mai multor fonduri și platforme de investiții, precum și investitori tip angel.

În cadrul Pitching Day-ului, platforma de investiții Ronin a acordat un premiu de 10.000 de euro, sub forma unui voucher comission-free, câștigat de Ioana Chereș și Mihai Topor, cofondatori Eat Smart, cu ajutorul căruia își pot înscrie startupul într-o campanie de crowdfunding.

F&B Business Accelerator s-a desfășurat în perioada martie-mai 2022 și a inclus 100 de ore de cursuri și mentorat din partea a peste 40 de antreprenori și profesioniști de top din HoReCa, IT și industrii conexe.

”Echipele de fondatori care dezvoltă startup-uri tech în retail, horeca și FMCG au nevoie să-și valideze MVP-ul, să-l testeze în locații, să se asigure că produsul este conform din punct de vedere legal, că modelul de business pe care l-au ales este cel potrivit și, totodată, că rămân finanțabili și după o rundă pre-seed. Un profesionist tech foarte bun nu trebuie să știe decât să programeze, însă un antreprenor în tech are nevoie și de un plan de business coerent, de identificarea și alegerea corectă a partenerilor și de finanțarea întregului proces de creștere, iar F&B Business Accelerator este un program în care toate aceste lucruri se întâmplă intensiv, în aproximativ 6 săptămâni de accelerare”, spuneRobert Agarici, project manager F&B Business Accelerator.

F&B Business Accelerator continuă în următoarele luni cu o cohortă dedicată antreprenorilor care dezvoltă concepte inovatoare de servire a mâncării și băuturii. Înscrierile sunt deschise până în data de 5 iunie, accesând site-ul programului.

Ce startup-uri dezvoltă absolvenții cohortei tech a F&B Business Accelerator

Bogdan Țermure, cofondator HiO – last mile delivery

HiO este o platformă de last mile delivery ce conectează orice fel de companie la flotele din zona lor. Cu ajutorul platformei, companiile pot oferi un serviciu de livrare rapidă (2 ore). Serviciile HiO sunt folosite de o varietate largă de comercianți, de la restaurante, băcănii, cafenele și florării, până la firme de contabilitate, hoteluri și chiar tehnicieni dentari. Practic, în zonele pe care le acoperă, oricine poate accesa serviciile de livrare în doar 30 de secunde, având nevoie doar de descărcarea aplicației și înregistrarea în platformă.

Ioana Chereș, Mihai Topor și Dan Stegăroiu, cofondatori EatSmart: smart vending machines

EatSmart propune tehnologizarea modului prin care restaurantele vând mâncarea către clienți. Soluția constă într-un tonomat smart cu caserole cu mâncare gătită, 100% autonom și care funcționează 24/7. Acesta poate fi plasat strategic în zone de birouri, puncte de interes comercial sau școli. Tonomatul are o capacitate de 225 de porții și este optimizat pentru vânzarea de volume mari de mâncare într-un timp scurt. Acesta poate livra până la 5 caserole în 90 de secunde.

Laurențiu Culda, fondator ZMURA: smart pop up shops cu alimente sănătoasă

Laurențiu Culda este fondator al brandului de gustări sănătoase ZMURA, cu background în digital marketing și agribusiness. În cadrul F&B Business Accelerator, Laurențiu și-a propus să dezvolte o rețea de Smart Pop-up Shops care aduce hrana sănătoasă mai aproape de consumatorul digital.

Ionut Ionescu, cofondator UnitPay: SaaS pentru digitalizarea serviciilor din Horeca

Unitpay Systems este un proiect SaaS ce creează și dezvoltă soluții digitale pentru automatizare, eficientizare procese, integrare și optimizare digitală pentru industria ospitalității. Soluțiile integrate oferite de către platformă includ optimizări digitale prin care brandurile pot ajunge mai eficient către publicul țintă, astfel campaniile de marketing și informare au o flexibilitate mai mare.

Coman Paul, fondator Fine Cart: platformă e-commerce de tip SaaS

FineCart.io este o platformă de omnisales eCommerce care oferă flexibilitate și acces în piață vânzătorilor în doar câteva minute. Soluția noastră rezolvă câteva dintre problemele actuale ale noilor generații și este adaptată tiparelor comportamentale ale comerțului modern 3.0.

Cosmina și Șerban Dinu, cofondatori Romo: marketplace produse locale

Soții Cosmina și Șerban Dinu, co-fondatori ai Fermei de Păsări Pășunate (Proiect câștigător Empowering Women in Agriculture România 2020) și ai comunității "ROMO: De la Producători direct la Consumator" (Proiect selecționat IKEA & NESsT Social Entrepreneurship România 2022) s-au înscris în F&B Business Accelerator pentru a accelera lansarea unei platforme proprii de tip marketplace pentru a adresa anumite identificat în calitate de fondatori modelului REKO în România - model ce facilitează transferul de produse locale între producători și consumatori prin intermediul platformei Facebook.

Traian Titirișcă, cofondator MagiX: smart device pentru digitalizarea comunicării în retailul fizic

MagiX este un dispozitiv digitalizat care reinventează implementarea promoțiilor în magazinele Modern Trade. Asigură funcțiile clasice ale unui material de comunicare și vine totodată cu funcții noi precum cea de comunicare digitalizată și de generare a unor oferte personalizate, în același timp putând îndeplini și rol de promoter – consilier de vânzări.

Programul F&B Business Accelerator oferă acces la 40 de traineri și mentori, din domenii cheie precum IT, Retail și FMCG, HoReCa, Marketing și PR, Pricing, Legal și M&A, fiscalitate, consultanță de business, Design Thinking, Fonduri Europene, Educație non-formală.

Printre mentorii și trainerii acceleratorului se numără Radu Lupaș, cofondator Salad Box, Victor Răcariu, GM CEE Glovo, Mihai Brenda, cofondator Tazz by Emag, Radu Bălăceanu, cofondator LifeBox, Vasi Andreica, fondator TED’s Coffee, Alin Vlad Bădiliță, Startup Program Manager Microsoft, Dragoș Apostol, Partener Țuca Zbârcea&Asociații, Dragoș Doroș, Fiscal Partner KPMG.