Bloomsbury AI este o companie de analiză de date care automatizează zona de customer advice. Algoritmii dezvoltați de acest startup pot formula răspunsuri la diferite întrebări după ce analizează documente. Lucru care se va dovedi extrem de util pentru cei de la Facebook, algoritmii britanicilor urmând să fie extrem de utili în bătălia gigantului american contra fenomenului fake news.

Potrivit presei internaționale, Facebook va plăti între 20 și 30 de milioane de dolari, în cash și acțiuni, pentru achiziția startup-ului din Marea Britanie.

Poți afla cum arată un startup de media în lumea fake news din acest material.

La nivel local, Zetta Cloud, un startup din Cluj-Napoca, a lansat încă din vara anului trecut TrustServista, aplicația care combate fenomenul fake news cu ajutorul inteligenței artificiale. În esență, TrustServista nu îți spune dacă un articol de presă e fake news sau nu. În schimb, caută, cu ajutorul analizei de date, sursa primordială a articolului. Sursa e numită "pacientul zero" al știrii, cea care poate spune multe despre încrederea pe care o poți acorda informației.