”Soluția RPA devine o variantă cu mici implicații la nivelul fluxurilor de business, în comparație cu schimbarea programului de contabilitate ERP, care uneori dă peste cap întreaga organizare a companiei. Tehnologia RPA în comerțul electronic este potrivită companiilor mari care evită schimbările de tehnologie și infrastructură”, afirmă Florin Măcău, CEO-ul FamShop, o soluție e-commerce locală.

Procesarea manuală constrânge enorm capacitatea de muncă a angajaților și valorificarea timpului petrecut la birou. Procesele repetitive sunt destinate roboților software, întrucât aceștia pot fi programați să realizeze activitățile în timp record, fără erori.

Platforma FamShop a dezvoltat de la zero un modul bazat pe tehnologia RPA la cererea unui client din domeniul distribuției de băuturi carbogazoase pentru a reduce timpul alocat prelucrării documentelor financiare.

La fel ca modulul de interacțiune vocală “Shop by voice”, modulul RPA este dezvoltat intern de echipa FamShop, fiind produse complet autohtone.