Monitorul ASUS ROG Swift 360 are o diagonală de 24,5 inci și o rezoluție Full HD. Nimic impresionant aici, însă lucrurile se schimbă când vorbim despre rata de reîmprospătare a imaginii, cea de 360 Hz și de faptul că acest monitor suportă tehnologia G-Sync a Nvidia.

Produsul nu este destinat birourilor, ci gamerilor și jucătorilor profesioniști. La 360Hz, frame-urile sunt afișate la fiecare 2,8 milisecunde – de 6 ori mai rapid decât monitoarele sau TV-urile tradiționale.

Bineînțeles, degeaba monitorul suportă o astfel de rată de refresh dacă placa video nu ajută. Este nevoie de o placă video puternică pentru ca jucătorii să poată beneficia de 360 Hz în jocuri precum Overwatch sau CS:GO. O placă video GeForce RTX 2080 sau un 2080 Ti ar trebui să fie mai mult decât suficientă pentru 360 de FPS în cele două jocuri menționate.

Nvidia promite performanță fără erori, fără frame tearing, deviații de imagine sau fără pâlpâiri datoriei tehnologiei Nvidia G-Sync VRR. Nu a fost anunțat un preț pentru un asemenea produs și nici o dată concretă de lansare. Totuși, monitorul va fi disponibil în cursul acestui an.