Lectură de 1 min

Fan Apple sau fan crypto? Nu poți cumpăra criptomonede cu Apple Card

Abonează-te pe  
Apple Card va fi disponibil oficial americanilor începând de luna viitoare, dar limitările cardului minimalist al companiei din Cupertino au iești deja la suprafață.
Fan Apple sau fan crypto? Nu poți cumpăra criptomonede cu Apple Card

Abonează-te pe YouTube

Fii primul care vede review-urile și cele mai interesante noutăți din domeniul tehnologiei și inovației.

Vezi în avanpremieră

Cei care sperau să-și folosească noul card Apple pentru a-și achiziționa criptomonede vor trebui să se reorienteze către alte soluții. La o analiză mai detaliată a documentului de termeni și condiții publicat pe site-ul Goldman Sachs, cei de la Reuters au descoperit o serie de detalii importante, detalii despre care oficialii Apple nu au vorbit până acum.

Mai exact, în documentul partenerului bancar pentru Apple Card sunt numite câteva restricții importante. Astfel, aflăm că ”achiziționarea de produse echivalente banilor” este interzisă. Aceste ”produse echivalente banilor” includ cecurile de călătorie, monede străine sau criptomonende, ordine de plată, transferuri de bani interpersonale sau alte tranzacții. De asemenea, este interzisă folosirea Apple Card pentru cumpărarea de bilete de loterie, de token-uri pentru cazinouri (online sau offlline) sau de bilete de pariuri pentru curse.

Regulile nu sunt întru totul surprinzătoare - Apple Card este un card de credit, nu unul de debit, iar cei de la Goldman Sachs vor să se asigure de faptul că utilizatorii lor nu vor strânge datorii uriașe din cauza unei piețe atât de volatile precum cea de criptomonede.

Totuși, partea bună este că utilizatorii vor putea sta liniștiți în ceea ce privește confidențialitatea datelor - istoricul tranzacțiilor nu va fi vândut în scopuri de marketing către terți și nici nu va fi folosit pentru advertising de către Apple, Goldman Sachs sau alți parteneri. Pe cardul Apple nu se vor regăsi numărul tradiționat de16 cifre, codul CVV sau o dată de expirare pentru identificare a posesorului. În schimb, aceste numere se vor genera în mod aleatoriu în timpul fiecărei tranzacții pentru a păstra datele despre cumpărături în siguranță. De asemenea, Apple promite că nu există taxe anuale, comisioane de întârziere, comisioane peste o maximă de transfer sau pentru retrageri de numerar.

La fel ca în cazul Apple Pay, serviciul digital de plăți al companiei de tehnologie, Apple Card va fi disponibil în primă fază numai utilizatorilor din SUA, dar va ajunge și în restul lumii pe parcursul timpului.

Abonează-te pe  

Citeste mai departe:
mai multe despre:

Pe aceeasi tema: