Recommerce va beneficia de prezența fenix.eco în România pentru a-și consolida poziția pe piața locală.

Fondat în 2009 în Franța, Recommerce Group folosește tehnologii brevetate și inovatoare pentru răscumpărarea, renovarea și vânzarea dispozitivelor second-hand.

Fenix.eco vinde smartphone-uri recondiționate cu o garanție de 12 luni la prețuri cu până la 50% mai mici față de cele noi, prin intermediul magazinelor și a segmentului business-to-business. Com-pania a fost lansată în aprilie 2020 de Grégoire Vigroux, Adrien Arnoux și Hector Destailleur.

Recommerce: Ne concentrăm pe dezvoltarea internațională

”Veniturile noastre au crescut cu 30% în 2020, iar anul acesta se vor majora cu 40% urmând să ajungem la o cifră de afaceri de 85 milioane de euro la finalul lui 2021. Pentru a continua această creștere exponențială în anii următori, ne intensificăm dezvoltarea internațională. Luând în conside-rare importanța sa din punct de vedere demografic si economia aflată în curs de dezvoltare, Europa de Est este o piață mare, dar care nu este utilizată la adevăratul său potențial. Prin achiziția fe-nix.eco, ne dezvoltăm operațiunile rapid și eficient în această regiune promițătoare. România este o bază extraordinară pentru ca Recommerce să își consolideze prezența în Europa de Est, datorită francofoniei țării, apropierii culturale de Franța, mediului de afaceri favorabil și deschiderii către Eu-ropa”, spune Augustin Becquet, CEO al Recommerce Group.

Discuțiile dintre fenix.eco și Recommerce au început la sfârșitul anului 2020. Recommerce va anun-ța în următoarele luni țările din Europa de Est pentru care are planuri de extindere.

Recommerce va oferi mai multe detalii despre această achiziție și strategia sa de dezvoltare după finalizarea legală a tranzacției, în luna iulie.

Fenix.eco: Ne propunem să devenim cel mai important jucător din Europa de Est pe piața de smartphone-uri recondiționate

„Încă din prima zi, ambiția noastră a fost să devenim cel mai important jucător din Europa de Est în domeniul smartphone-urilor recondiționate. Unirea forțelor noastre cu cele ale Recommerce Group este cea mai bună mișcare strategică pentru a ne atinge rapid acest obiectiv și a rămâne competi-tivi. Această companie are o experiență extraordinară, fiind unul dintre cei mai vechi, mai mari și mai respectați jucători din Europa pe segmentul de recondiționare. Acum, că facem parte din Recom-merce Group, vom beneficia de capacitatea acestuia de aprovizionare la scară largă, de experiența sa în răscumpărare, de dispozitive de calitate și de prețuri concurențiale”, afirmă Grégoire Vigroux, co-fondator fenix.eco.

Grégoire Vigroux va rămâne în consiliul de administrație al companiei, în timp ce Hector Destailleur și Adrien Arnoux vor continua să se ocupe de operațiunile locale.

Piața mondială a smartphone-urilor reutilizate (inclusiv reutilizate și recondiționate) este estimat să ajungă la 351,6 milioane de unități în 2024 față de 225,4 milioane de unități în 2020, potrivit unui raport publicat de International Data Corporation (IDC) în ianuarie anul acesta.

Fenix.eco este un startup românesc lansat în aprilie 2020 care oferă smartphone-uri recondiționate. Acestea combină multe dintre avantajele noilor telefoane, inclusiv aspect perfect și stare de funcționare impecabilă, precum și o garanție de 12 luni, dar la prețul competitiv al modelelor second-hand, cu până la 50% mai ieftine decât decât modelele noi. Distribuția telefoanelor este realizată prin canalele de retail tradițional și B2B. Compania a fost fondată de Grégoire Vigroux, Adrien Arnoux și Hector Destailleur. Aflați mai multe pe: www.fenix.eco.